Stalltjänst

Idag har jag gjort mycket kul! Det började med att matte skulle testa en idé som hon hade. Hon tycker nämligen att jag slarvar med avlämningarna när vi tränar apportering med dummies. Jag skulle aldrig kalla det slarv - det är ju ärevarv!
Hur som helst - i dag gömde hon dummies inomhus som jag fick leta reda på. Och nu fanns det liksom inte utrymme för ärevarv, så när jag hittade en dummy, bytte jag den direkt mot godiset som matte höll fram. Och så höll vi på ett bra tag. Innan vi var klara var mina avlämningar i det närmaste perfekta!
 
Sen åkte vi till stallet. Där lekte vi med bollen en lång stund innan husse och matte började göra rent i hästarnas boxar. Idag hjälpte jag matte att göra rent i Gollums box. Ett riktigt skitgöra, om du frågar mig. Man är allt annat än ren efteråt. 
 
När vi kom hem fick jag ta ett bad med schampo och allt. Det gillar jag inte riktigt. Att bli badad alltså. Jag vill helst bestämma själv när jag ska bada. 
Nu i kväll har jag lagt mig i min nya säng, som Sandra köpte åt mig. Det är mjuk och fluffig och lite för liten, men jag gillar den. Den är ett bra alternativ till husses och mattes säng. 
 

Helg igen

Äntligen har det blivit helg igen. Det har blivit mycket jobb den här veckan. Husse klarar sig inte utan mig. Och det har blivit en del besök i hundrastgården i "humlan", har jag lärt mig att parken kallas. En dag var det många andra hundar där. Jag blev jätteglad och såg fram emot att få ett helt gäng att leka med. Men då kom en Sibirean Husky-kille fram till mig och var dum.
Fast jag inte hade gjort något, tryckte han upp mig mot staketet och morrade. Jag blev jätterädd, för jag är ingen stöddig kille. 
 
Idag har husse handlat en spray som han har använt på väggen i hallen och på mattes fårskinnstofflor. Sprayen smakar rätt illa, så det var ju lite onödigt att ha den på väggen och tofflorna, som jag allra helst biter på. Men det får gå. Lite dålig smak i munnen har man ju haft förr och får man stå ut med ibland. 
 
Idag hörde jag matte säga till husse att hon har anmält oss till en lydnadskurs som börjar i januari. EN TILL!! Vi har ju varit på en redan och jag tycker att det räcker med den. Men det är klart - husse är inte helt följsam alla gånger. Och det är inte matte heller, så det kanske är en bra idé. Om det nu ens går att få ordning på dem...

Nyhetsmorgon

När matte går sist till jobbet på morgonen, brukar hon och jag titta på Nyhetsmorgon medan hon dricker sitt kaffe. Ibland har de med en hund i tv som är jämngammal med mig och ska bli vårdhund när hon blir stor. Lilla Nymo heter hon visst. 
Jag ska inte bli något särskilt när jag blir stor. Tror jag.
Hur som helst - jag tycker det är viktigt att hänga med i vad som händer i världen genom att titta på nyheterna. 
 
Idag har jag inte sett på tv på morgonen, utan varit med husse. Och träffat andra hundar i Humlegården. Där var det många idag. En av dem var inte särskilt snäll mot mig. Han skällde ut mig fast jag inte gjort något. En annan var en väääldigt söt flicka med krullig päls. Hon luktade väldigt gott, så jag blev riktigt till mig i trasorna. 
Väl hemma testade matte sina glasögon på mig för att se hur jag skulle kunna se ut om jag intar en mer intellketuell hållning. Snyggt, tycker jag!
 
Nu i kväll har jag gosat med både matte och husse. Husse och jag pussades och jag fick hålla i hans glasögon så att de inte ramlade av. Jag tycker om min husse och matte!
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0