Morbror Gizmo

Idag har det varit en bra dag, för husse och matte har varit lediga och vi har gjort roliga saker. Först gjorde jag en rolig sak alldeles själv. Jag hittade en strumpa som jag lekte med i flera minuter innan matte såg det och förstörde leken för mig. 
 
När vi var klara med frukosten, tog husse fram ryggsäcken och la ner en massa saker i den. Då visste jag att det här skulle bli en bra dag! Ryggsäck betyder ut på äventyr av något slag. Idag blev det tollarträff i Orhem. Och vet du vad?! Där träffade jag en morbror till mig som har lika mycket vitt som jag. Ja, till och med lite mer än jag har. Det här är min morbror Gizmo: 
 
Lite lika är vi allt! Men han var en riktig surgubbe, den där Gizmo. När jag ville leka med honom blev han arg och bet mig i halsen. Som tur är har jag mycket päls där så han fick bara hår i munnen. Rätt åt honom! Sen höll jag mig på min kant. 
 
 På eftermiddagen var vi hos hästarna och hann även med att leka i sommarhagen. Jag tror att Arkita är lite avundsjuk på mig som kan springa runt i hennes sommarhage, för hon står alltid och tittar när vi leker. Fast jag måste erkänna att jag är rätt nöjd med att hon inte är med mig där, för lite läskig är hon allt. 
 

Dålig start

Den här dagen började inte så bra för mig. När husse och matte satt i köket och drack sitt morgonkaffe, lekte jag med en av mina leksaker - ett däck. Eftersom jag gärna vill ha kaffe, tänkte jag lägga upp mitt däck på bordet för att smaka lite på mattes kaffe eftersom hon just gått ifrån sin mugg. Men jag råkade istället välta muggen så att kaffet rann ut. På bordet, golvet och fåtöljen... Då blev det riktigt dålig stämning i köket. Men kaffe fick jag ju i alla fall, när jag hjälpte husse att göra rent på golvet. 
 
När köket var städat och fåtöljen avtorkad efter bästa förmåga, åkte husse och jag till jobbet. Där väntade den lobotomerade nallen på mig i den gröna fåtöljen. 
 
Det var fler än nallen som blev glada över att jag var med husse på jobbet och ville hälsa på mig. Men det var en som saknades... Husses närmaste granne kom försent till jobbet idag! När hon ville hälsa på mig var jag sur. Ända till husse gick iväg och jag började skälla av ensamhet. Då kom hon och en till för att trösta mig och det kändes väldigt bra. 
 
Jag har hittat på en ny lek som jag testade på husse och matte här om dagen - inte nudda golvet. Då går jag från en fotpall till bordet till soffan till fåtöljen och vidare till fotpallen igen.  Den leken gick inte direkt hem hos husse och matte, så det var bara att skrota den idén. Ibland är de faktiskt rätt tråkiga. 
 
Nu blir det fort mörkt ute och när vi är hos hästarna, som bor på landet, finns det inget lyse ute. Då syns man inte om man är ute och går eller leker i sommarhagen. Därför har både jag och matte på oss västar som gör att vi syns. Så här ser det ut när vi är ute och går. 
 

En tollande tollare

Det är lite körigt med helg! Husse och matte hittar på en massa saker då och jag hinner inte riktigt sova som jag brukar, för jag vill ju vara med där det händer. Idag var i alla fall både husse och matte lite långsammare på morgonen, vilket gjorde att jag tog mig en liten tupplur efter att vi varit ute en sväng, husse och jag. 
 
Jag tycker det är väldigt mysigt att ligga i husses och mattes säng med lite täcke att suga på och krama om med tassarna, när jag ska koppla av. 
 
På dagen lekte matte och jag med bollen och bollkastaren ett tag, innan hon satte på mig spårselen och linan. Hon hade lagt ett blodspår åt mig och idag blev det en riktig utmaning. Dels för att hon lagt det i ena sommarhagen, där det finns många distraherande dofter, dels för att det var rejält blåsigt. Jag fick verkligen använda mitt luktsinne. Men jag klarade det! Och belöningen smakade gott. 
 
På eftermiddagen var vi ute och gick vid en sjö där jag bara behövde sätta mig ner för att få en massa fåglar att komma helt nära. Så det där med tollingarbete vid sjöfågeljakt kan knappast vara särskilt svårt eller ansträngande, tycker jag. Matte håller inte med mig, utan menar att fåglarna idag var vana att bli matade och att det var därför de kom när jag kom. 
 
 
I alla fall har det varit ännu en händelserik helg och det är väl inte så jättekonstigt att jag somnade när husse och matte åt middag?! I morgon ska husse och matte jobba igen. Det ska bli rätt skönt. 

Om

Min profilbild
RSS 2.0