En lekkamrat

Idag var vi uppe i ottan. Jag sov när klockan ringde och jag var inte särskilt pigg på att gå ut när husse kom med kopplet. Men 20 hästar väntade på oss och de var hungriga och ville ut, så vi åkte. Medan hästarna åt upp sin mat, gick matte och jag ut på en promenad med en tennisboll. Jättekul! 
 
Inte en gång fick matte låna bollen. Den är min! Spelar ingen roll hur mycket godis hon lockar med. Bollen är min!
Sen, när hästarna fått komma ut kom det en kille som heter Ludde till stallet. När husse och matte berättat att jag inte har några kompisar att leka med, sa de som hade med sig Ludde att vi kunde leka. Äntligen! Som jag har längtat efter en kompis att busa med! Vi gick till en av sommarhagarna och körde i 180! Fullt ös!
 
Fast... Ludde tröttnade jättefort. Han sprang fram till sin husse och satte sig och fast jag försökte övertala honom att leka mer, gick det inte. Han bara satt där och var tråkig. 
 
 Senare på dagen gick husse, matte och jag en promenad i skogen, då jag fick söka rätt på flera dummies. När vi var klara hämtade husse borstarna som ligger i hemliga lådan och som de behöver för att städa mig lite. Husse borstade mig och det kändes rätt skönt. Det kliar lite när våren kommer och jag har så mycket päls att jag behöver få lite ordning i tillvaron. Matte säger att det är hundhår över allt. Och hon låter inte jätteglad när hon säger det. 
 
 
Nu finns en liten bit av mig i skogen på Lovön och om du undrar hur det är att klappa mig, kan du leta efter den här tussen. 

Fredagsmys

Idag har det varit fredagsmys! Det gillar jag. Först fick jag ett tuggben av matte. 
 
Det var smaskigt! Knutar i ändarna som gjorde det lite mer svårtuggat än de där raka tuggbenen jag har fått förut. Men sen... Då blev det kalastajm! Äntligen lyckades husse och matte göra slut på en bag in box så att jag kunde få kartongen! Ren och sann lycka!
 
Vinkartonger är bland det bästa jag vet! Det blir så bra spridning på dom kartongerna och när jag är klar med att ha isär dem, brukar matte och jag leka städaleken. Det är kul! Och behövs. 
 
Medan vi leker städaleken fredagsmyser husse i väntan på att han ska börja laga mat. 
 
Nu är jag trött och vill att alla går och lägger sig, för i morgon ska vi gå upp tidigt och ge alla hästar frukost och släppa ut dem. Så nu ber jag snällt om att få sova i husses säng. 
 
Jag brukar få som jag vill...

Diplomerad

Idag var jag ensam hemma en stund när matte gått till jobbet. Husse hade gått långt innan henne idag. Innan hon gick, sa hon: "Idag är det avslutning i skolan för dig Pajas. Var duktig ikväll."
Jag är väl alltid duktig, tänkte jag. 
Så småningom kom husse hem. Då plockade han fram ett paket korv-ish som skulle bli mitt träningsgodis ikväll. Men jag fick smaka en bit också. Korv-ish... Låter som korv, men ändå inte. 
 
Det var inte utan att jag blev lite tveksam. Det luktade nästan som korv, men ändå inte. Mycket grönsaksdoft också. Efter en lång stund bestämde jag mig för att smaka. Den var okej, men inte som korv. 
Sen började jag vänta på att matte skulle komma hem, medan husse jobbade. Jag väntade.... och väntade... och väntade...
 
Konstigt. Väldigt vad det dröjde idag. Jag insåg när det böjade bli mörkt ute att om hon inte kom snart, så skulle hon missa skolavslutningen! Men jag väntade en stund till.
 
Sen kom husse och sa att det var dags att åka. Då förstod jag att matte inte skulle komma hem i tid till skolavslutningen. 
 
Husse och jag skötte oss bra i skolan utan matte. Vi gjorde kontaktövningar och gick fot och instruktörerna sa att de tyckte att jag har varit duktig och gjort stora framsteg under kursen! Sen fick jag ett diplom för att jag har varit så duktig. 
 
Varken husse eller matte fick diplom. Undrar om det innebär att jag måste följa med dem på fler kurser i framtiden? I så fall vill jag gå kurs för Rebecka, Kim och Danielle igen, för de är jätteduktiga instruktörer. Och så har de väldigt gott godis!
 
När vi kom hem var jag jättetrött och gick raka spåret till mattes säng och la mig där. Då märker jag när hon kommer hem, även om jag skulle sova då. 

Om

Min profilbild
RSS 2.0