En egen koja

Vilken härlig helg det har varit! I går var vi på kursen igen. Den här gången träffades vi utanför huset för att gemensamt gå till ängen där vi skulle vara. Alla utom Bamse Afgan kom. Han var kanske rädd att han skulle behöva ha kläder på sig igen. 
Jag tycker att det är så himla kul på kursen att jag blir övertaggad. Så säger i alla fall matte. Det gör att jag har svårt att koncentrera mig på bara husse och matte och så skäller jag. Oavbrutet. Snacka om att det blir dålig stämning mellan mig och matte då... Men jag kan bara inte låta bli. Danielle var snäll och lånade ut en leksak till mig när vi skulle öva in "stanna". Den gillade jag!
 
När vi hållit på i 1,5 timme var jag alldeles trött i huvudet och matte trött på mig, så vi åkte hem. Fast vi inte var klara. Jag var lite smutsig när vi kom hem, så jag landade i badkaret och blev duschad. Igen.
På kvällen var jag trött och försökte koppla av i soffan, men det var inte helt enkelt, för matte störde mig. 
 
Idag har vi varit ute på en ordentlig långpromenad. Det var riktigt härligt. Eftersom det var i ett naturreservat, fick jag inte gå lös. Det var synd. Vi gick förbi sjöar där människorna betedde sig märkligt. De liksom åkte fram. Har jag aldrig sett förut. Men fint var det där vi var!
 
En annan sak som hände idag var att det kom en bur som ställdes i hallen. Matte säger att den ska bli min koja, dit jag kan gå och lägga mig när jag vill vara ifred. Jag vet inte det, jag... Jag gillar ju sällskap. 
 
Jag har i alla fall provlegat den och det kändes helt okej. Men det var nog mest för att jag hade sällskap av husse som också försökte komma in i buren. 

Nu är det MF

Idag är det MF hemma hos husse och mig. MF betyder mattefritt. Då brukar husse och jag äta korv till middag. Ja, i alla fall husse. Han är rätt snål, så jag ska vara glad om jag får smaka en endaste bit.
Vi körde iväg matte till en flygplats i morse och släppte av henne där.
Husse säger att hon ska komma tillbaka i morgon igen och då betyder det att jag kan använda HELA mattes säng i natt, istället för som annars, bara ha fotänden att sova på.
Nu kan jag ha kuddarna också.
Att matte är borta nu betyder med all säkerhet att jag inte behöver bada idag. Det blev jag tvungen till igår. Husse och jag hade haft jätteroligt i skogen, där det var lite blött och lerigt. Jag hade inte så mycket vitt kvar när vi hade lekt färdigt och så sa husse att jag såg ut som Pippi Långstrump i ansiktet - fullt med bruna prickar. Jag tycker det var snyggt. Men sen kom vi hem... till matte...
Det tog inte många sekunder innan jag var förpassad till badkaret, nerspolad och intvålad med schampo.
Det är så typiskt matte att tycka att man ska vara ren. Vad gör väl lite lera och sand i pälsen? Hon kan vara väldigt petig när det gäller golven också. Då släpar hon fram snabeldraken, som jag tycker är lite läskig, och sveper runt med den på golven och mattorna.
Husse fick sig tydligen en släng av sleven han också, för när jag var klar, hoppade han också ner i badkaret. Fast jag kunde inte se några lerprickar i hans ansikte. Men det var kanske för husfridens skull som han tog ett bad - vare sig det behövdes eller ej.

Godis är gott

Jag gillar verkligen att gå på kurs! Jag får en massa godis då. Jag gillar ännu mer Rebecka, Kim och Danielle, för de har korv som man kan få om man har tur. Det har man när de lånar någon av oss hundar för att visa något moment. 
Igår började vi med att repetera godisljudet och la till ett svårighetsmoment. Fast det var inte så svårt. Husse och matte skulle gå några steg baklänges medan de gjorde godisljudet, för att se om jag följde med. 
Klart jag gjorde det!
 
Sen var det vänta och varsågod och det kan jag ju också, men jag har då inga problem med att öva vidare på det. Godis är gott!
 
Vi tränade sitt också. Funkar ju bra det också. Men sen gjorde husse något väldigt konstigt! 
 
Han började klä på mig en tröja och när jag såg mig omkring höll alla hundar på att få en tröja.... Det kändes lite larvigt och konstigt, men om husse blir glad så...
 
Den som klädde bäst i t-shirt var Bamse. 
 Påklädningen var för att se hur vi beter oss vid hantering, alltså hur vi reagerar när husse eller matte håller i oss, lyfter på tassar och vrider och vänder på oss.  Tror att vi alla är ganska vana vid det. Torka tassar, klippa klor och så. 
 
När vi kom hem var jag jättetrött! Jag hämtade mitt täcke och en snuttefilt och la mig i hallen. Ganska mätt i magen. 

Om

Min profilbild
RSS 2.0