Fotbolls-EM

Husse och jag kollar på tv ibland. Just nu lite mer. Det är nämligen något som heter fotbolls-EM nu. Jag är väl egentligen inte så jätteintresserad av tv:n, men tillbehören! Husse äter nämligen chips när han tittar på fotboll och chips - det gillar jag!
 
Det där är en kill-aktivitet, för matte är inte intresserad. Hon gör annat när vi tittar på fotboll. 
Ibland tittar husse på annat - utan chips. Då är inte jag heller så intresserad, utan brukar ägna mig åt annat. Fast ofta tillsammans med husse då också. 
 
När husse och jag var ute idag, passerade vi en sån där hundgård, där man brukar träffa andra hundar att leka med. Då fanns det två andra hundar där. En goldentant som var åtta år och en slags lurventuss på tio månader. Han ville leka, kan jag säga. Tant Golden tittade mest på. Men kul hade vi!
 
När matte hade kommit hem från jobbet och jag fått min middag, gick vi en promenad längs vattnet. På vägen hem gick vi igenom en park och där fanns det läskiga saker! Figurer som såg ut som tvåbeningar, men som var alldeles stilla. Jag blev väldigt misstänksam och var glad stt husse var med mig. Matte, hon fotograferade i vanlig ordning och var då inget stöd. 
 
När jag vågade mig på att nosa på en av figurerna, blev jag så glad att jag bjöd upp husse till en dans. 
 
Jag tror att det där var bra för mig, eftersom vi snart ska göra BPH, Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund. Då ska man se hur jag beter mig när jag möter en främmande person, om jag vill leka med föremål, mitt matintresse och hur jag reagerar på skrammel olika underlag och skott. Kanske något mer. Det ska bli spännande och roligt!

Deppig

Så var det dags igen... Vi kunde inte stanna på torpet längre, utan var tvungna att åka hem.
Nu blir allt en smula tråkigare, eftersom jag inte kan vara ute lika mycket och jag kan absolut inte gå ut själv. Min frisbee glömde vi på torpet, så inte ens den kan jag leka med nu. Inte så konstigt att jag är lite deppig i dag.

Frisbeen är annars den roligaste leksaken jag har haft hittills och jag har blivit rejält duktig på att fånga den i luften, så ett visst "bollsinne" verkar jag ha. Det är nog bara att träna upp det lite.
Inte heller kan jag ligga på verandan och kika ut över nejden. Där har man bra koll, ska du veta. Jag ser allt!
I alla fall allt som inte är på andra sidan huset.

Nu får jag hålla mig på en starkt begränsad yta och titta ner på människorna och bilarna på gatan under oss. Och inte finns det någonstans att gräva ner benet.

Nä, tacka vet jag torpet och livet jag kan leva där. Matte säger att vi snart ska åka dit igen, men att vi först ska göra några roliga saker. På söndag ska vi till kennelmamman och ringträna och sen händer det riktigt roliga: jag ska få träffa nästan alla mina syskon igen. Då ska vi göra ett slags test, tror jag. För att se hur vi beter oss i olika situationer. Det ska bli spännande och väldigt roligt!
När jag tänker på det och att Sixten ska komma och bo hos oss den helgen, kan jag inte låta bli att brottningsträna lite med min nya kudde! Lite kul kan man ju ha fast man är hemma i stan.
 
 

Ett praktexemplar

Idag var det inte lätt att få upp husse och matte ur sängen. De verkar alltid vara tröttare på morgnarna när vi är på torpet och jag blir bara piggare. Det var först efter att jag hade hämtat två vedträn och lagt dem på mattes kudde som hon suckade och gick upp ur sängen. Innan dess hade husse tagit ifrån mig min gummianka som jag försökte få honom att tugga på. Men den tråkmånsen ville bara sova och la ner gummiankan i en låda. Det var då jag hämtade ved åt matte. 
 
I morse hände något kul, för då fick vi reda på resultatet av röntgenbilderna vi tog på mina höfter och armbågar i förra veckan. B och ua blev betyget. Jag tror att B står för Bäst och att ua betyder utan anmärkning. Frågar du mig, så måste det betyda att jag är ett praktexemplar!
 
Istället för att fira, började husse snickra på sitt senaste bygge. Det som jag till en början trodde skulle bli en scen eller utkiksplats åt mig, har nu fått väggar och ska bli en utedusch. Har man ingen inne, får man ha det ute. Hittills har vi haft en provisorisk, men nu ska den bli riktig. När matte gick in för att laga lunch höll jag koll på husse genom köksfönstret. Det blir lite körigt för mig när husse och matte inte är på samma ställe. 
 
Nu är lunchen avklarad. Till slut fick även jag ett par frolic som kompensation för att jag suttit och suktat efter mattes gubbröra. Nu ska vi gå en promenad och lite senare tror jag det blir en apporteringsövning för jag har sett att matte har tagit fram en and!
 
Glad midsommar och tack för alla snälla kommentarer jag får om min blogg. Det gör det extra roligt att fortsätta. 

Om

Min profilbild
RSS 2.0