Slut på friheten

Inget roligt varar för evigt, det har jag insett. Nu är det dags att återvända till vardagen, säger husse, samtidigt som han packar in saker i bilen. Men det har varit en kul påskhelg. Jag har fått göra en massa saker och vi har jobbat bra tillsammans, husse, matte och jag. Förutom att vi har fixat en massa ved att elda med, har vi varit i vår fina skog. 
 
Och jag har fått apportera fågel till husse. Då visar han med handen var, på ett ungefär, jag ska leta och sen springer jag ut och söker.
 
Ganska snabbt hittar jag fågeln och lämnar den till husse. I alla fall ibland. Om jag är för ivrig, glömmer jag att jag ska dela med mig och springer förbi husse och ruskar istället på fågeln så att fjädrarna yr. Det är kul! Nu har jag gjort både och. 
 
Det bästa med torpet är att jag får gå ut själv. Utan koppel. Och när jag vill in igen, behöver jag bara knacka på, så öppnar någon åt mig. 
 
Igår var vi bortbjudna på middag. I alla fall fick husse och matte middag där. Jag fick min innan vi åkte dit. Hos Eva och Tom, som de heter, finns det hästar. Konstiga hästar. De ser inte alls ut som Gollum och Arkita, så jag skällde på dem för jag tyckte de var väldigt konstiga. Men de brydde sig inte om mig, för de fick också middag. Jag hade tur och en godis som smakade vilt av Tom  
 
Det har varit bra dagar på torpet. Synd bara att det kommer en vardag. Den behöver inte jag. Nu är det i alla fall en rolig aktivitet kvar idag: packa upp när vi kommer hem. Det tycker jag är roligt, men jag måste vara lite försiktig så att det inte blir dålig stämning. Det händer ibland när jag vill hjälpa till hemma...

Äntligen tillbaka på torpet

Vi är på torpet igen! Det var väldigt länge sedan vi var här, men oj vad jag njuter. Här är jag nämligen fri att göra nästan precis vad jag vill. Och jag vill hjälpa husse och matte. 
När vi kom igår kväll var det jättekallt i hela huset, men husse tände eld i alla kaminer så det blev varmt rätt fort. 
Men i morse var det ganska kallt igen och då hjälptes husse och jag åt att elda i kaminerna. Speciellt den i sovrummet. Då hjälpte jag honom. 
 
Jag hämtade pinnar att lägga in i brasan också. De gav jag till matte, som låg kvar i sängen och väntade på att det skulle bli lite varmare i sovrummet. 
 
Sen, när alla var uppe och frukosten var uppäten jobbade vi alla med stt hämta ny ved. Jag hittade en jättefin pinne som jag visade för husse. 
 
Sen hjälpte jag husse, som körde motorsåg på omkullfallna träd. 
 
När vi var klara med jobbet, blev det äntligen dags för lite lek! I ungefär en timme kastade husse och matte boll till mig och jag kan lova att jag ibland hade riktigt svårt att hitta den. Rejäla sökarbeten blev det i alla fall. Bra för mig. 
 
När det började närma sig kväll kom Sandra och Micke. Dom gillar jag! Efter middagen hade vi myskalas alla tre, innan jag avslutade dagen med mitt nya tuggben. Jag gillar verkligen att vara på torpet!

Stolen

Hemma hos oss finns det ett rum som husse och matte vistas i varje dag. Flera gånger om dagen, men speciellt på morgonen. Jag brukar hjälpa dem med att bära in smutstvätten dit. 
I det rummet finns det en stol som husse och matte brukar sätta sig på. Det är tydligen något man ska göra. Varje dag. 
Så idag bestämde jag mig för att göra likadant. För jag vill ju vara som husse och matte. 

Om

Min profilbild
RSS 2.0