Stökig lördag och agrosofisk söndag

Den här helgen har varit både fruktansvärt tråkig och väldigt rolig. Den tråkiga dagen var igår. Istället för att hitta på roliga saker tillsammans med mig efter morgonpromenad och frukost, började husse och matte stöka till det i hallen. Det kom fram burkar och ett långt bord och sen började de hänga upp pappersremsor på väggarna. Och vilken tid det tog!

Efter säkert ett par timmar hade jag fått nog. Nu ville jag antingen vara med och hjälpa till, eller att vi hittade på något annat. Det blev alternativ två.

Vi åkte till stallet. Där brukar vi leka med min frisbee och det gjorde vi nu också, innan vi hälsade på Arkita. Vi börjar bli riktigt bra kompisar nu och jag har fått hålla i henne alldeles själv. Gått på promenad i ridhuset med henne i koppel. Då var jag lite mallig!

 
När vi kommit hem och ätit berättade matte att vi skulle på en Agrosofenträff idag och att vi då skulle göra roliga övningar. Då blev jag så här glad!
 
När vi kom fram dit vi skulle idag var mina kennelmammor Annika och Helen där, men också flera andra. Mina systrar Rusa och Mira var också där, liksom Jaxon och Romeo, som var små valpar i somras. Nu var de mycket större. Sen var det fler, men dom kände jag inte. 

Det första vi gjorde var att träna jaktlydnad. Följsamhet, stadga, ansmygning och passivitet. Jag klarade det riktigt bra och husse var nöjd med mig.

Det är bara problem innan vi kommer igång, då är jag väldigt otålig och har svårt att bara vara stilla och tyst. Men vi övar på det också.

 
När de andra tränat inför utställning och mattar och hussar haft lunchpaus, skulle matte och jag vara med på rallylydnadsträning. Det kan jag, för vi går ju på kurs.

Men idag tappade jag koncentrationen ganska snart så matte bestämde att vi skulle åka hem. Fast jag sov i bilen hem, somnade jag i husses säng nästan direkt när vi kommit in. Det är jobbigt att träffa andra hundar och träna!

 

Godis är gott!

Igår var vi på rallylydnadskursen igen. Den här gången kunde jag koncentrera mig mycket bättre än förra gången. Fast goldentjejen var med igår också.
Anledningen var bland annat att matte hade med sig ett nytt, supergott, godis som hon fått ett smakprov av. Frystorkat vildsvin - det är mumma det!

Den här lektionen skulle vi jobba med sitt, ligg och "bakvagnen", som vår fröken kallar våra bakben. För att bli medvetna om att vi har bakben (som om vi inte visste det - jag lyfter ju på det ena flera gånger om dagen) hade hon en övning som bygger på att jag ska stå med framtassarna på en pall och så småningom förstå att jag ska ha kvar framtassarna på pallen, samtidigt som jag förflyttar bakbenen åt sidan. Liksom snurrar runt pallen. För att visa vad hon menade, hämtade hon den lilla söta flickan från förra gången. Och hon visste precis vad hon skulle göra. Om hon, som bara är 12 veckor, har lärt sig - då ska jag också göra det, tänkte jag.

Inte för att jag vill skryta, men det tog inte många försök innan jag också hade fattat galoppen. Jag började med att ställa en tass på pallen och så småningom fattade jag att båda två skulle vara där. Det var ju rätt enkelt med hjälp av det där godiset!

När matte pausade pallträningen och ville att vi skulle öva lite på ligg och sitt, eftersom dagens bana innehöll sådana skyltar, talade jag om för henne att jag hellre ville fortsätta träna med pallen. Så jag tog med mig den när vi gick mot starten av dagens bana.

Den här gången lyckades vi gå hela banan. Två gånger. Och jag skötte mig hyfsat bra båda gångerna. Vi behöver träna mer på att jag ska sitta och ligga på rätt sätt och inte i vinkel ut från matte. Men det är bara finslip, säger matte. Sen måste nog matte lära sig höger och vänster, för ibland svänger hon fel.
Innan vi avslutade för dagen, gick vår fröken igenom dagens övningar och berättade om vad vi kunde öva vidare på hemma och gav oss lite tips. Då var det skönt att ligga och vila lite med huvudet i mattes knä. För jag var lite trött när vi var klara.

När vi kommit hem var jag rätt så nöjd och när husse och matte sedan skulle gå och lägga sig, var det upptaget i deras säng. Jag märkte nästan inte att de kom in. Så trött kan man bli av att gå på rallylydnadskurs.
 
 

Det kom ett paket

Jag har fått ett paket!

 
Det tog ett tag för mig att öppna det, men jag kämpade på. 
 

Och till slut fick jag upp det! Det var från Magnussons hundfoder. Åh, vad snällt av dem att skicka den till mig!

 

Även om bitarna var väldigt små, tycker jag att de smakade gott och ville ha mer.

 

Sen, när jag hade smakat klart, blev det lite konstig stämning i köket. Någon hade haft sönder kartongen som matförpackningen kom i. Matte tittade frågande på mig, som om det var jag som stökat till det. Men jag sa att det måste ha varit någon annan som gjort det!

 
Fast jag sa att det inte var jag, blev jag tvungen att städa efter vem-det-nu-var. Men det tycker jag bara är kul, för då får jag höra att jag är duktig. Och det tycker jag om när de säger. 
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0