I svampskogen

Efter att vi kom hem från Norgelandet har jag varit lite trött. Att umgås med Zera tog på krafterna och det har blivit sovmorgnar för mig i början av veckan. 
 
Men idag är jag piggelin igen och sugen på nya äventyr!
Det var bara ett problem... Husse och matte har jobbat idag. Det är jättetråkigt. Jag ville ju hitta på något, så när jag inte fick deras uppmärksamhet, städade jag lite. En äggkartong till matte och en strumpa till husse. Sen hittade jag väskan med smutstvätt... Där fanns det mycket att hämta! Då gav matte mig ett grisöra att tugga på så att jag fick annat att tänka på. En stund. 
 
 Det var inte förrän jag blev väldigt tydlig som matte insåg att det kanske var dags att sluta jobba för idag. 
 
Jag måste säga att jag har haft tur som fått en husse och matte som tycker om att plocka svamp, för det innebär att vi ofta gör långa skogspromenader. Idag, när husse och matte äntligen jobbat klart, var det fortfarande tillräckligt ljust ute för att vi skulle ta en tur i skogen. Matte satte på mig min orange sele, eftersom det finns jägare i skogen. 
 
 Det är inte helt enkelt att vara i svampskogen med husse och matte. De går ju åt olika håll! Och ibland tappar de bort varandra och då måste jag hålla reda på dem. Idag fick jag till exempel visa matte var husse fanns. Och en annan gång fick jag ställa mig högt upp på en grotta för att se var matte var. 
 
 Matte har sagt att hon vill lära mig hitta svamparna, men nej tack! Det gör de så bra själva. Jag har ju fullt sjå med att hitta henne och husse!
I alla fall blev det ett par fulla korgar idag också och nu nu är vi alla nöjda för vi har fått som vi vill.
Jag har sprungit mycket i skogen och fått hålla reda på husse och matte och husse har fått sin svamp. I morgon kommer Zera och Bizzi hit. Ska bli jätteroligt att visa dem hur jag har det, här på torpet! Måste nog ta en tupplur nu. 
 

En riktig käftsmäll

Nu har vi kommit hem igen och lämnat Norgelandet och Zera bakom oss. Fast hon och Bizzi kommer hit om bara några dagar för Bizzi och hennes husse ska starta på jaktprov till helgen. Då kommer de och bor hos oss, för vi bor ganska nära provplatsen. Då får Zera och jag vara publik och heja på Bizzi. Det har vi övat på nu. 
 
Zera har också övat på att säga ifrån på skarpen. Det kan hon nu, det kan jag intyga. Jag hade lite svårt för att lämna henne ifred, när hon doftar så gott, men gav mig till slut. Förstås. Jag gillar ju inte när det blir dålig stämning. Men mest har det varit god stämning och vi har haft väldigt roligt när vi har lekt. Och tränat. Och tiggt, för det är vi bra på alla tre. 
 
 Igår när vi lekte med en boll, krockade Zera och jag så det smällde om det. Vi sprang rätt in i varandra och det blev en rejäl käftsmäll. Jag blev alldeles snurrig i skallen och det smakade konstigt i munnen. Matte var orolig för att mina tänder hade gått sönder, men jag hade bara bitit mig i kinden och blödde lite. Zera hade också klarat sig bra, men jag höll lite avstånd till henne och den där dumma bollen efter det.
Samma dag hade vi varit i skogen och tränat jättelänge och då gjorde husse och matte något konstigt när vi kom hem till Zeras hus. De satte sig i ett jättestort badkar. Utomhus!! 
 
Alltså... badkar har man ju inomhus. Det vet väl jag, som blir tvättad i ett sådant i tid och otid. Och nu fick inga hundar vara med och bada! Typiskt, när det såg så roligt ut med allt vatten som bubblade och fräste. Husse verkade tycka det var jättekul och fast jag gjorde mig till, allt jag kunde, fick jag inte komma med i badet. Orättvist, om du frågar mig!
 
När vi skulle träna, åkte vi bil till olika skogar alla dagar utom den sista. Zera var inte så sugen på det, utan försökte få stanna kvar i garaget tillsammans med min husse, som kliade henne på magen. Den lilla tokan. 
 
 Igår skippade vi skogen och gick istället en lång tur i stan och tittade på en massa olika saker. En bro var spännande, tyckte jag. Det var mycket vatten under den och flera båtar, om man tittade ner från bron. 
 
När vi gått en lång stund kom vi till ett café där vi stannade så att vi hundar fick vatten och människorna fick kaffe och glass. Vi var jätteduktiga alla tre hundar och låg fint och stilla under bordet, utom när det kom fram folk och ville klappa på oss. 
 
Så, i morse var det dags att ta farväl just när både Zera och Bizzi hade börjat gilla att jag var där. Hur jag vet det? Jo, för att båda två pussade mig på nosen både i går och i morse, serru!
Men allt roligt måste tydligen alltid ta slut och nu är vi hemma på torpet igen. En sväng i skogen efter den långa bilresan gjorde gott för kroppen och gjorde mig rätt nöjd. 
 
 Och husse och matte är nog också nöjda eftersom skogen är full av sånt här nu. 

I Norgelandet

Nu är jag i Norgelandet och hos min syster Zera och hennes familj. Jag hade trott att det skulle kännas och se annorlunda ut utomlands, men det är precis som vanligt. Fast lite bättre! Zera är ju här. Och Bizzi. 
 
 Det var lite tråkigt på vägen hit. Vi åkte länge, men som tur var stannade vi på ett ställe vid en sjö och sträckte på benen. Då undrade jag om Zera fanns på den andra sidan sjön, men hon bor längre bort än så. 
 
När vi kom fram blev det mycket spring på deras stora tomt. Jag fick fånga min frisbee och visa Zera och Bizzi hur de ska göra med den vi gav till dem. Zera fick en leksak till av mig och den tyckte hon väldigt bra om, även om Bizzi försökte ta den först. 
 
När deras husse kom hem åkte vi upp på ett jättehögt berg där vi kunde se ut över hela staden och springa lösa i skogen som finns där.
 
Det var väldigt skönt att få sträcka ut efter all bilåkning. Det var bara lite synd att Zera inte tyckte det var lika roligt att leka följa John som jag gör. Hon skällde på mig ibland. 
Bizzi var snällare och lät mig ligga nära henne när vi kom hem igen, men jag var ju inte heller lika intensiv med henne, för hon är äldre och då vet jag ju att man ska visa respekt. 
 
 Idag har vi varit ute länge i skogen och Zera har inte varit lika irriterad på mig. Vi har haft jätteroligt och sprungit tillsammans i full fart i nästan fyra timmar. Ner i vattendrag och in i snårskog. Bizzi ville inte vara med och leka, utan gick tillsammans med sin matte istället. Utom när vi hittade vatten. Då kom hon. 
 
 På ett ställe stannade vi en stund och där la matte ut ett sök som vi fick göra, alla tre. En i taget fick vi ge oss ut och hämta dummy, för att sedan vänta medan de andra två hämtade, innan det  blev min tur igen. Det var väldigt jobbigt att behöva sitta och vänta på min tur, men nyttigt. Sa matte. Jag höll inte med om det. Det var bara onyttigt! Det tyckte Zera också. 
 
När vi kom hem igen var vi trötta. Allihop. Husse somnade och jag också. Fast först efter att ha väckt husse. Det blev bättre plats i sängen då. 
 
 Ikväll ska människorna åka till en restaurang och äta middag. Jag tror inte att jag får åka med då. Kanske Zera och jag kan hitta på något kul då?!

Om

Min profilbild
RSS 2.0