Godisregn

Nu, när husse och matte jobbar, passar jag Bonus. Det går bra. Vi brottas lite, men ligger mest och väntar på att någon ska komma hem. Då blir det nämligen godisregn. Husse och matte har hängt en burk med godis på utsidan av dörren. 

 
När de kommer hem och öppnar dörren, slänger de iväg lite godis längre in i hallen för att avleda och dämpa min otroligt intensiva glädjeyttring. Jag går på det varje gång.
Det är inte min mening att vara så yvig, men jag blir ju så himla glad när det kommer någon. 

Idag kom Sandra hem till oss när vi varit ensamma ett tag. Hon kan också godistricket, så det var bra att det var hon som kom. Hon tog med sig oss till stallet, där vi var ute på promenad och fick bada, när hon var klar med Arkita. När vi kom hem igen, hade husse redan kommit hem, så där missade jag godisregnet. Lite trist.

Medan husse lagade mat, satt Sandra och jag och tittade på, 

medan Bonus hade gått och lagt sig en stund. 
 
Ikväll har vi varit inne i stan och promenerat. På Söder, heter det. Där var det otroligt många människor som satt och åt på uteserveringar. Gissa om det doftade gott?! Det var så mycket att titta på och så många dofter att Bonus helt glömde bort att skälla på allt som han brukar skälla på. 
 
 Nu är vi ganska trötta, så det blir en tidig kväll. I morgon kommer Sandra hit igen. Då blir det godisregn!

Dålig stämning på promenaderna

Nu är vi hemma igen. På riktigt. Husse och vi hundar lämnade torpet för ett par dagar sedan, med en massa saker i bilen. Matte var redan hemma då, för hon skulle bo på hotell och jobba. När vi kom hem och träffade matte igen blev vi jätteglada, både Bonus och jag. Husse och matte blev också glada ända tills matte fick syn på husses ena tumme. 
Då blev det liite dålig stämning, när husse berättade att hans sågklinga hade sågat i hans finger också. Matte tycker att husse är onödigt klantig och nu har han inte bara ridförbud, utan även sågförbud. Om inte matte är med. Fast om matte hade varit med när husse sågade sig i fingret hade hon nog inte varit till så stor hjälp. Men jag fick ett blodspår att följa Och visste precis var husse var. 
Nu har vi varit hemma, när både husse och matte har jobbat hemma. Det går bra, men är väldigt tråkigt, så Bonus och jag jobbar lite på vårt håll. 
 
Vi funderar på att öppna ett företag som heter konfettifabriken, men matte verkar inte så pigg på det. Ärligt talat är det just
nu lite dålig stämning mellan mig, husse och matte. Och det är bara deras fel!! Dom fattar ju inte hur mycket jag har att ta igen på alla dofter här hemma. Det finns hundratals tjejer som jag måste styra upp och presentera mig för. På torpet är det bara vi. Det är en väldig skillnad och det fattar inte husse och matte.Men de lär sig nog.
 

I ny skog

Jag tycker om att vara med när matte ska lära Bonus nya saker. Det är bara sånt som jag redan kan och därför är jag med och visar hur man gör. Nu tränar de på "ligg". Då lägger jag mig snabbt, innan Bonus har kommit på vad matte vill. Sen får vi godis. 
 
Apropå godis, så är jag väldigt förtjust i ost. En morgon när husse satt och drack kaffe, låg osten väldigt nära kanten på köksbänken och doftade ljuvligt. 
 
 
Hur jag än försökte få den att falla ner till mig, hände inget. Då bestämde jag mig. Tittade först på husse, som var upptagen med sin telefon. Sen tittade jag åt andra hållet. Ingen där. Kusten var klar och jag gick till attack. 
 
Då hördes mattes arga röst: Pajas, vad GÖR du?! Så himla typiskt av henne att dyka upp just då...

Nu har vi varit på torpet i några dagar. Husse håller på att byta ut alla fönster i huset och väsnas så att varken Bonus eller jag vill vara inne. Men vi följer gärna med när husse och matte ska plocka svamp. Då får vi särskilda halsband på oss så att vi ska synas bra. Så här fina är vi när vi ska plocka svamp. 

 Igår var vi i en ny skog som vi aldrig tidigare varit i. Det var en bra skog. Där fanns det vattenfyllda diken att springa i och små bäckar och pölar att leka i och dricka ur. Vi hade verkligen jättekul. 

 
 

När vi åkte hem var alla glada och nöjda, för husse och matte hade plockat många svampar. 

 

I dag har vi fått söka efter en and som husse lagt ut. Först jag, förstås, och sen Bonus. Han börjar bli ganska bra på att bära fågel, men inte lika bra på att lämna ifrån sig den. Det kommer, säger matte och verkar inte så väldigt orolig. Han är ju inte så gammal.

 

Men det märks att han inte är pytteliten längre. Idag när vi fått varsitt märgben att gnaga på, och jag ville kolla på hans, fick jag en rejäl utskällning av Bonus. Han lät riktigt arg! Det var så pass att matte sa till honom på skarpen. Det tyckte jag var kul! Nu är det inte bara mig de säger till på skarpen och det känns väldigt bra att dela med sig. 


Om

Min profilbild
RSS 2.0