I ny skog

Jag tycker om att vara med när matte ska lära Bonus nya saker. Det är bara sånt som jag redan kan och därför är jag med och visar hur man gör. Nu tränar de på "ligg". Då lägger jag mig snabbt, innan Bonus har kommit på vad matte vill. Sen får vi godis. 
 
Apropå godis, så är jag väldigt förtjust i ost. En morgon när husse satt och drack kaffe, låg osten väldigt nära kanten på köksbänken och doftade ljuvligt. 
 
 
Hur jag än försökte få den att falla ner till mig, hände inget. Då bestämde jag mig. Tittade först på husse, som var upptagen med sin telefon. Sen tittade jag åt andra hållet. Ingen där. Kusten var klar och jag gick till attack. 
 
Då hördes mattes arga röst: Pajas, vad GÖR du?! Så himla typiskt av henne att dyka upp just då...

Nu har vi varit på torpet i några dagar. Husse håller på att byta ut alla fönster i huset och väsnas så att varken Bonus eller jag vill vara inne. Men vi följer gärna med när husse och matte ska plocka svamp. Då får vi särskilda halsband på oss så att vi ska synas bra. Så här fina är vi när vi ska plocka svamp. 

 Igår var vi i en ny skog som vi aldrig tidigare varit i. Det var en bra skog. Där fanns det vattenfyllda diken att springa i och små bäckar och pölar att leka i och dricka ur. Vi hade verkligen jättekul. 

 
 

När vi åkte hem var alla glada och nöjda, för husse och matte hade plockat många svampar. 

 

I dag har vi fått söka efter en and som husse lagt ut. Först jag, förstås, och sen Bonus. Han börjar bli ganska bra på att bära fågel, men inte lika bra på att lämna ifrån sig den. Det kommer, säger matte och verkar inte så väldigt orolig. Han är ju inte så gammal.

 

Men det märks att han inte är pytteliten längre. Idag när vi fått varsitt märgben att gnaga på, och jag ville kolla på hans, fick jag en rejäl utskällning av Bonus. Han lät riktigt arg! Det var så pass att matte sa till honom på skarpen. Det tyckte jag var kul! Nu är det inte bara mig de säger till på skarpen och det känns väldigt bra att dela med sig. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0