I lekskolan

I förrgår var det dags för skola igen. Den som husse och jag går och där vår fröken heter Sofie. Men först fick jag vara ensam på eftermiddagen, innan matte kom hem. Det är aldrig kul, så när hon kom hem höll jag på att välta både henne och möblerna i hallen. Sen kände jag hur trött jag var, för jag hade inte sovit något på hela dagen. Jag la mig därför i en av köksfåtöljerna och slumrade lite, men höll hela tiden ett öga på matte, så att hon inte försvann igen.

 

Sen, när husse kommit hem blev det strax dags att åka till skolan. Nu, när jag har varit där ganska många gånger, är jag riktigt taggad när vi kommer fram. Jag har bråttom in och upp för alla trapporna. Men till skillnad från när matte och jag gick rallylydnadskursen i höstas, lägger jag mig ner när vi kommer in i teorirummet och väntar på att vi ska göra något. Det är husse och matte väldigt nöjda med. Jag KAN koppla av. När jag vill.

 

När Sofie berättade att den här gången gick ut på att vi skulle leka, såg husse först lite fundersam ut. Men sen, när vi kommit ut till träningshallen, hade vi jättekul! Husse hade glömt leksaken han köpte förra gången vi var där, så nu fick han först köpa en till. Nu har jag två likadana leksaker och jag gillar båda två. Vi hade dragkamp och så fort jag vann, kom jag tillbaka med leksaken till husse, så att vi kunde ha dragkamp en gång till.

 

När man leker är det viktigt att vila ibland och när det blev vila, fick jag godis. Husse hade tagit med sig mitt favoritgodis. Det där som jag ficki julklapp av Zera. Man får inte många bitar, men de man får är väldigt goda.
När vi hade pausat klart, skulle vi inte leka längre. Nu skulle vi jobba med target. Sofie säger att om man har lärt in target ordentligt kan man använda det till exempel när man ska skicka hunden till rutan. Jag vet inte vilken ruta hon pratar om, men det är ett speciellt ställe man ska vara på. Så mycket förstod jag. Vi började med att jag skulle sätta nosen på vår target, som var ett plastlock som husse höll i. Och varje gång jag gjorde det, klickade husse och så kom det en godis.

Det där lärde jag mig ju nästan direkt, för vi har ju tidigare jobbat ungefär så, fast bara med en hand som target. Eftersom jag hade fattat galoppen direkt, fick vi istället börja med tasstarget. Då skulle jag sätta tassen på en target som låg på golvet. Det var bara det att jag tyckte att det där plastlocket inte skulle ligga där och skräpa, så jag lyfte upp det och gav till husse. Flera gånger.

Då hämtade Sofie en annan sak som fick vara target och som inte var så rolig att bära. Det var en sån där platta som vi har på väggen i badrummet. Då fattade jag att jag inte skulle städa, utan sätta en tass på plattan.

 

Sen flyttade sig husse längre och längre bort från plattan så att jag fick springa mellan honom och plattan för att sätta foten på den. Och nu tror jag att jag förstår det där med rutan. Man lär in den med hjälp av en target som läggs i rutan.

Eftersom vi varit så duktiga, nöjde vi oss för dagen och satte oss på ljugarbänken och tittade på de andra istället. Vi är ett bra team, husse och jag!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Pajas




RSS 2.0