Är det här tollarspecialen?

Nu har vi, efter en lång resa, kommit fram till tollarspecialen. I alla fall var det vad jag trodde, när vi kom fram till huset där vi bor. Under resan hit stannade vi flera gånger, så att Bonus och jag fick röra på oss. Vid ett ställe vi stannade på, var det spännande att titta på båtarna som låg i en slags låda som tömdes på vatten så att båtarna sjönk ner och kom ut i en annan låda. 
 
Sluss, sa matte. Bada, sa Bonus och var nästan på väg ner i bassängen, fast det var ett staket i vägen. Då flyttade matte på Bonus. En bra bit bort. 

När vi kom fram var det härligt att få springa på baksidan av huset, där det är en stor gräsmatta med staket runt. Och vet du vad? Sixten var redan där när vi kom!

 

Vi tog en promenad för att röra lite på benen och det såg hoppfullt ut när vi såg vattnet framför oss, men något dopp blev det inte. 

 Jag började spana runt omkring oss för att se om det fanns fler tollare här. Matte har sagt att det ska vara fyra hundra och lite till. Men icke! Det verkar som om det är vi tre som utgör tollarspecialens deltagare i år. 

 

Lite futtigt, får man nog ändå säga, även om vi tre bröder utgör eliten. Var och en på vårt eget sätt. 

I år verkar det som om nya grenar har införts och den mest populära är restaurangbesök. Hittills har vi hunnit med två. I alla fall är det populärt hos husse, matte och Sixtens matte. Vi, hundarna, tillika tollarspecialens enda deltagare, får snällt sitta bredvid eller under bordet och titta på. 

 

Fast Bonus försökte sig på att fuska. Han satte sig på bänken bredvid matte när hon åt, men då blev han utvisad och fick en varning. 

En annan, ny gren, är att sitta på ett stort torg, fyllt av en massa människor, andra hundar - fast ingen tollare - restauranger och torgstånd. Där ska vi sitta och vänta på att Sixtes matte går iväg en stund och sen ska husse och matte svara på frågor om oss. Så lägger de som går förbi huvudet på sned och säger: Åh, så söööta! Jag tror inte att de menar oss och inte husse och matte, men helt säker är jag inte. 

 
Inte någonstans där vi har varit har vi fått bada. Fast vi är jättenära vatten. Därför tog husse med mig in i duschen när vi kom hem idag. Jag var jättevarm och det var härligt med en dusch. 
 
Nu ser jag fram emot morgondagen och är nyfiken på vilka nya grenar den har att bjuda på. Till dess - vila!

Dags att packa

 
 
Efter att Sandra och hennes flock åkt hem var både Bonus och jag jättetrötta. Vi sov hela kvällen och natten.
 
Inte så konstigt, eftersom människovalparna lekte med oss nästan hela tiden. Jag tror inte att jag någonsin har apporterat så länge. 

Morgonen därpå var husse och matte också trötta, fast de inte hade apporterat en enda gång. Jag blev helt enkelt tvungen att hålla vakt, eftersom husse och matte vägrade gå upp. Och Bonus var ju inte till någon större hjälp. 

 
I morse var de också lite sega, så vi, Bonus och jag, gick ner till köket och då hittade Bonus en äggkartong som han sprang ut med. Innan husse kvicknade till och kom ut, hade Bonus lyckats smula sönder kartongen till små, små bitar som husse plockade upp och grälade lite på honom. 

Själv var jag noga med att markera att jag inte var delaktig i konfettiproduktionen, men var egentligen rätt stolt över brorsan. Det är ju jag som lärt honom hur man gör. 

 När vi var och handlade idag, köpte matte ett utställningskoppel. Det ska Bonus ha snart. Inte jag, för jag ska inte ställas ut nu. Jag ska vara med på arbetsprov, säger husse. Och i år ska vi i alla fall ta något poäng. Det är därför matte har pangat och kastat dummies åt mig. Vi har liksom tränat. Nu visade husse och jag Bonus hur man gör på utställning. Fast egentligen har ju husse och jag aldrig varit med på utställning, så vi kanske inte vet exakt hur man gör. Kul var det i alla fall. 

 
Matte köpte en ny leksak åt oss också. Den hade vi kul med idag. Men jag fick vänta på att Bonus skulle släppa ifrån sig den. 
 
 

Ikväll har husse och matte packat bilen och det har gjort mig lite orolig. Ska vi få följa med? Och vart ska vi? Matte säger att vi ska till Laholm och tollarspecialen. Då ska vi bo med Sixten och träffa Zera och Bizzi. Och säkert många andra släktingar. 457 tollare, sa vår storebror Mixer's husse Mats, när de var här igår. Och då är det nog så!

 

Nu är det dags att coola ner lite på förstukvisten, medan husse och matte äter. Jag ska berätta för dig hur det går för oss på tollarspecialen om några dagar.Håll tummarna för mig! Och Bonus.


Semestertider

Nu har vi semester på riktigt. Det betyder att vi är tillsammans alla fyra, ingen åker hem för att jobba och att vi slappar i allmänhet. Chillar lite...
 
Men jag har fått jobba. Ja, Bonus också. I alla fall lite. Matte pangar och skjuter iväg dummyn så att jag får leta, hon lägger spår som både jag och Bonus får gå och så får jag göra sökarbete, medan Bonus får träna på att lämna ifrån sig dummies. Det är faktiskt så att man blir lite trött. Då lägger jag mig i en stol och sover en stund. 
 

Jag ska be husse och matte köpa en större stol till mig, så att jag ligger lika bekvämt som Bonus gör. Kanske bäst att köpa två, för Bonus är snart nästan lika stor som jag  

Ibland får vi ben att tugga på. Det får vi när husse och matte är upptagna med annat och inte kan leka med oss, fast vi vill. Som till exempel när husse tog bort ett helt fönster på huset. 

 Det var konstigt att han gjorde så, för det kan ju bli kallt och regna in om man gör så. Men det kom dit ett helt nytt, så då gjorde det inget. 

Bonus gömmer sina ben och tror att ingen ser att han har gjort det. Sitter där och försöker se helt oskyldig ut, när han har grävt i potatislandet. Det är inte poppis hos matte!

 

När det är semester brukar det komma andra och hälsa på hos oss. Nu har Sandra och hennes flock varit här i några dagar, så då har vi haft kul med barnen. De gillar att kasta saker till oss och att klappa och klia på oss. Det är mysigt. Men man blir rätt trött av att leka hela dagarna och att ha fyra människor till att hålla reda på. Då är det skönt att krypa upp i Sandras knä och somna där.

 

Om

Min profilbild
RSS 2.0