En kul helg

Nu har vi haft en härlig helg med mycket aktivitet. Inomhusträning både igår och idag. Igår fick vi testa olika hinder; springa igenom en tunnel, gå på en gungbräda, gå slalom mellan pinnar och hoppa över ett hinder. Det var väldigt kul. Bonus var först lite rädd för att springa genom tunneln, men han lärde sig snabbt, efter att jag visat hur man gör. Jag är inte rädd för något. Men så är jag ju också vuxen nu. Bonus är ju fortfarande bara ett litet barn, även om han snart blir nio månader. Det märker man på att han gärna vill ha sin goseälg när han ska sova. 
 
När vi lekt klart med alla hinder tränade husse och jag på rallylydnadsskyltarna igen. Vi ska nämligen tävla snart och då måste husse ha lärt sig hur vi ska göra. Jag vet ju, förstås. 
 
När vi kom hem fram på kvällskvisten igår, höll jag husse sällskap när han lagade mat. Det kan vara lönande att göra det, för det händer att jag får smaka lite. Igår fick jag en räka. Det var lite snålt, tycker jag. 
 
 Men sen blev det riktigt gott! Ostar och kex dukades fram och det i perfekt höjd för bröderna bus. Ja, det är matte som kallar oss så ibland. 
 
Idag har vi varit och tränat tillsammans med släkten. Det är våra kennelmammor som fixar så att vi som är Agrosofer kan träffas ibland och träna tillsammans. Det tycker jag är jättebra! Innan träningen tog husse och matte med oss ut i en stor hage, där vi kunde springa av oss lite energi. Husse hade med bollkastaren, så vi tävlade om vem som först skulle hitta bollen. Jag vann för det mesta. 
 
När vi sedan kom in i hallen, var våra kennelmammor där, tillsammans med en del släktingar till oss. Inget av mina syskon kom, men Bonus syster Hilda var med. Vi började med jaktlydnad. Det handlar rätt mycket om passivitet och stadga, precis vad vi har tränat mycket på. Jag fick beröm av min kennelmamma Annika, för att jag har blivit så duktig. 
 
 Bonus var också duktig, men det är ju inte så konstigt. Han har ju lärt sig genom att titta på hur jag gör. Fast en sak är han inte bra på. Hålla tyst. Där har matte ett jobb att göra. 
När vi var klara med jaktlydnaden, blev det fikarast. Det är jag också bra på! Fast vi fick mest titta på och inte så mycket att äta. 
 
Nu är vi rätt nöjda och avkopplade. Håll tummarna för att husse vet hur vi ska göra nästa helg och heja på mig då!

Om

Min profilbild

Pajas




RSS 2.0