En kul helg

Nu har vi haft en härlig helg med mycket aktivitet. Inomhusträning både igår och idag. Igår fick vi testa olika hinder; springa igenom en tunnel, gå på en gungbräda, gå slalom mellan pinnar och hoppa över ett hinder. Det var väldigt kul. Bonus var först lite rädd för att springa genom tunneln, men han lärde sig snabbt, efter att jag visat hur man gör. Jag är inte rädd för något. Men så är jag ju också vuxen nu. Bonus är ju fortfarande bara ett litet barn, även om han snart blir nio månader. Det märker man på att han gärna vill ha sin goseälg när han ska sova. 
 
När vi lekt klart med alla hinder tränade husse och jag på rallylydnadsskyltarna igen. Vi ska nämligen tävla snart och då måste husse ha lärt sig hur vi ska göra. Jag vet ju, förstås. 
 
När vi kom hem fram på kvällskvisten igår, höll jag husse sällskap när han lagade mat. Det kan vara lönande att göra det, för det händer att jag får smaka lite. Igår fick jag en räka. Det var lite snålt, tycker jag. 
 
 Men sen blev det riktigt gott! Ostar och kex dukades fram och det i perfekt höjd för bröderna bus. Ja, det är matte som kallar oss så ibland. 
 
Idag har vi varit och tränat tillsammans med släkten. Det är våra kennelmammor som fixar så att vi som är Agrosofer kan träffas ibland och träna tillsammans. Det tycker jag är jättebra! Innan träningen tog husse och matte med oss ut i en stor hage, där vi kunde springa av oss lite energi. Husse hade med bollkastaren, så vi tävlade om vem som först skulle hitta bollen. Jag vann för det mesta. 
 
När vi sedan kom in i hallen, var våra kennelmammor där, tillsammans med en del släktingar till oss. Inget av mina syskon kom, men Bonus syster Hilda var med. Vi började med jaktlydnad. Det handlar rätt mycket om passivitet och stadga, precis vad vi har tränat mycket på. Jag fick beröm av min kennelmamma Annika, för att jag har blivit så duktig. 
 
 Bonus var också duktig, men det är ju inte så konstigt. Han har ju lärt sig genom att titta på hur jag gör. Fast en sak är han inte bra på. Hålla tyst. Där har matte ett jobb att göra. 
När vi var klara med jaktlydnaden, blev det fikarast. Det är jag också bra på! Fast vi fick mest titta på och inte så mycket att äta. 
 
Nu är vi rätt nöjda och avkopplade. Håll tummarna för att husse vet hur vi ska göra nästa helg och heja på mig då!

Ett dåligt val

Den här helgen har vi hunnit med mycket! Det började med att vi städade hemma på lördagen. Jag brukar alltid försöka hjälpa till med dammsugningen, men det är sällan särskilt uppskattat och så var det även den här gången. Däremot hjälpte jag husse med att frosta av frysen. Jag drack upp vattnet som rann ur frysen ända tills jag inte orkade mer.


Bonus, som inte tycker om dammsugaren och ser till att hålla sig så långt som möjligt ifrån den, roade sig med en av husses grillvantar. När matte upptäckte det, var det redan för sent…
 

Senare på dagen åkte vi iväg till en inomhushall för hundträning, där vi skulle träna rallylydnad. Två andra hundar var med oss;  Iza och Arrac. Dom är duktigare än jag på det här med rallylydnad och har hunnit tävla lite. Det har ju inte jag, men husse har sagt att jag ska göra det. Husse och deras matte letade bland alla skyltar man ska ha, för att sätta ihop en bana åt oss.


Jag var jättetaggad och tyckte att det här skulle bli riktigt kul, så matte tog med mig och Bonus längst bak i lokalen, för att låta husse och den andra matten, som heter Monica, få bygga banan i lugn och ro. Men vi höll järnkoll på vad de gjorde.

Vi hann gå banan fyra gånger. De första två gångerna var jag så taggad att jag studsade fram mellan skyltar och koner. Ibland gick jag på bakbenen för att det var så himla roligt. Den allra sista gången gick det faktiskt riktigt bra och jag hade fokus på att följa husse på ett lite mer sansat sätt. Undrar om man kan få gå banan fyra gånger även på tävling…

Bonus tränade inte rally, utan stadga. Det gick riktigt bra. Matte sätter honom bredvid sig och så rullar hon iväg en leksak som han inte får hämta innan hon säger ”apport”. Den här gången tog Monica två dummies som hon kastade iväg och även då satt han kvar tills matte sa ”apport”. Det var bra gjort av honom.
När vi kom hem var vi jättetrötta. Bonus somnade nästan med en gång, medan jag halvslumrade med honom som huvudkudde. Vi tycker om att ligga nära varandra.

 

Igår åkte vi in till stan för att gå en promenad där. Det finns så mycket att lukta på inne i stan, så nosen blir alldeles full med dofter. Målet var att göra ett besök i Arken Zoo för att handla något riktigt gott eller en kul leksak för presentkortet som någon snäll människa har skickat till oss. I affären fanns det mycket gott att välja på.

Döm om min förvåning, när matte tar en flaska med conditioner och går till kassan med den!! Alltså, här har vi fått ett presentkort för att köpa något åt oss. Och så köper hon HÅRBALSAM! Dessutom så fick man inte en enda liten godisbit i kassan, även om jag försökte göra mig så söt och charmig som jag någonsin varit. Jag blev verkligen besviken på mattes val.

 

På vägen tillbaka gick vi längs vattnet. Då ville Bonus absolut ner i vattnet för att bada och det gjorde matte ganska irriterad på honom, så till slut sa hon till honom på skarpen att sluta upp med de där dumheterna. Då blev han lite stukad och det tyckte jag var kul. Det är lite småtrevligt när Bonus får skäll av husse och matte, så att det inte alltid är jag som blir tillsagd. Nu är det nästan så att Bonus får mer tillsägelser än jag, eftersom jag är vuxen och ganska klok numera.

Väl hemma skulle husse och matte fika och då erbjöd vi, Bonus och jag, oss att dela husses wienerbröd med honom. Den snåljåpen! Vi fick inte en endaste liten smula av honom. ”Det är nötter i och det är farligt för er”, sa han. Jag är säker på att han valde det där brödet bara för att det var nötter i så att han kunde äta upp det alldeles ensam.

 

 

 


Tävling

Nu har matte varit borta igen. Men hon kom tillbaka. Det är bra!
När matte skulle åka ville Bonus hjälpa till att packa mattes väska.
 
Själv var jag lite mer diskret, men jag tyckte att matte kunde få låna med sig räven som jag fick hos veterinären. Tyvärr snodde Bonus den innan matte hann packa ner den i sin väska. 
 
När hon kom tillbaka hem idag blev vi jätteglada. Mest Bonus, som bara ville bara krama henne och sitta i hennes knä. Och när han inte gjorde det, ville han bara leka med henne. Själv tog jag det lite lugnare. La mig i balkongsoffan och tittade på när han höll på och tramsade. 
 
Bonus kan vara lite påstridig ibland. Speciellt om ingen vill leka med honom. Då blir han sur och låter oss veta det. Och då brukar jag för det mesta rycka in. 
 
När matte kommit hem fick vi följa med henne till affären, där det fanns ett paket till henne. Det bar jag sen hela vägen hem och när Bonus försökte ta det, sa matte till honom på skarpen. Det var kul!
 
Matte har anmält Bonus till en fototävling. Om du vill rösta på honom kan du göra det här: www.smartdogwine.se/?entry=70 Om du röstar på honom kanske vi kan bo på hotell på nyår, eller få ett presentkort! Så här ser bilden ut
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0