På rymmen?

 Undrar om husse och matte har rymt. Ja, det är inte utan att jag undrar, för nu är vi tillbaka på torpet igen. 

Och det är inte lördag - det har jag koll på. Så min slutsats är att husse och matte är på rymmen från sina jobb. I alla fall är jag väldigt glad för att vi är här, så om de har rymt, tycker jag att det är bra gjort. 

Vi kom hit redan i går kväll och det var så skönt att vakna här i morse, så jag som annars är först ut, inte ville gå upp när matte sa att det var dags. 

 
Men när jag fick höra att vi skulle ut i skogen direkt efter frukosten, kvicknade jag till. Sen ställde Bonus till med en scen bara för att husse satte på honom reflextäcket som vi måste ha i skogen. Först vägrade han att följa med och när han väl kommit ut gömde han sig bakom mig. För vem, undrar jag. 
 
När vi gick iväg in i skogen hade husse med sig en korg och matte en stor hink och när det var dags att vända hem, var mattes hink full och både husses korg och en påse fulla med svampar. 

Både Bonus och jag var trötta för vi hade sprungit mycket längre än husse och matte hade gått. Mest Bonus, för han är inte så gammal än. Men idag blir han sju månader, så han är på god väg att bli vuxen nu. 

När vi kom hem började husse elda ute. Det var skräp som skulle bort och jag hjälpte till att bära skräpet till husse.

 
Sen höll jag matte sällskap en stund när hon rensade svampen, innan husse tog fram bollkastaren och lekte med oss en stund. Det var kul!
 

När hon sedan började städa undan i trädgården, hjälpte jag till då också. Det är kul att få vara med och göra saker. 

Sen var orken slut. Vi gick in och medan husse lagade middag, passade både Bonus och jag på att sova ett tag. 

 
Vi måste vara utvilade i morgon, för då kommer vår syster Zera hit från Norgelandet, tillsammans med Bizzi och deras husse och matte. Det ser jag verkligen fram emot!

Bedömd och belönad

Den här helgen har varit innehållsrik. Igår var vi med på en utställning, både Bonus och jag. Husse och matte ville ha en bedömning av mig, nu när jag är vuxen och då passade det med den vi var på igår. 
Husse och matte säger att jag fick jättefin kritik av domaren, som nämnde orden utmärkt och korrekt flera gånger. Och sen fick jag ett förstapris. Men inget HP, eftersom jag har för mycket vitt, sa han. Det var en väldigt trevlig domare, tycker jag. 
 

Bonus fick också fin kritik, men han fick rosetter också. 

Det fick inte jag, men det gör inget. Nu säger husse att jag inte behöver vara med på fler utställningar, om jag inte vill vara med på Tollarspecialen, förstås. Vi får väl se hur det blir med den saken. Bonus ska i alla fall vara med på fler utställningar. Två till i alla fall, säger matte. 

Idag har vi haft en skön heldag i skogen. I alla fall har husse och matte haft det. Jag fick ligga i bilen ett par timmar. Det var dags för en ny omgång av vår apporteringskurs. Det är jättekul! Bonus går i förmiddagsgruppen, tillsammans med sina helsyskon och en som inte är syskon. Dom får göra lite lättare övningar än vi gör i min grupp, där jag också har ett par syskon med mig. Happie och jag har legat i samma valplåda och vår storasyster Chili var också med idag. Det bästa med kursen är att vi får mycket godis och att husse och matte äter lunch ute. Då sitter vi nära och väntar på att någon ska spilla lite. 

 Idag hade vi fokus på stadga, följsamhet och närsök. Jag kan alla tre sakerna ganska bra, men långt ifrån perfekt.  Husse tycker att det är jättebra att vi får öva på det. Närsöket gick riktigt bra, när husse väl hade sagt åt mig att söka. Det glömde han först att göra, så jag visste inte riktigt vad han ville. 
 
När vi kom hem var alla jättetrötta. Husse och matte också. Nu ligger jag på balkongen, där det är svalt och skönt, och alldeles, alldeles strax kommer jag att sova gott.
 

En stor dag

Nu är det verkligen slut på sommaren. Det märker vi på att husse och matte lämnar oss hemma och åker till jobbet på dagarna. Ibland får Bonus och jag följa med husse, men ibland är vi ensamma hemma. Då gör vi inget annat än väntar på att de ska komma hem igen. Som tur är har Sandra kommit hem till oss några gånger när husse varit borta extra länge. Då har hon tagit med oss till stallet och gått promenad med oss innan hon ska rida. 
 
Idag hände något väldigt speciellt! Min lillebror är inte längre någon liten plutt - han har blivit en stor pojke nu. Hur jag vet det? Jag såg det själv med egna ögon på vår morgonpromenad. Han lyfte på benet när han kissade! Det är ju så vi stora grabbar gör. 

I tisdags blev vi tvättade. På riktigt, med schampo. Efteråt blev jag torkad med en stor handduk som gömde nästan hela mig. 

 
När vi hade torkat var jag mjuk och len och slät i pälsen, men Bonus... han såg inte klok ut. Längs hela hans rygg stod pälsen rakt upp och var alldeles lockig. Ja, hela han var en riktig krullis, fast mest på rumpan. 

Då gjorde husse något jättekonstigt. Han satte på Bonus en tröja. Det kan jag säga att Bonus inte gillade! Han blev jättesur på husse. 

 

 

Den kvällen somnade vi på balkongen på varsin kudde. Det är jobbigt att bli tvättad.

 

Om

Min profilbild
RSS 2.0