Slagrutan

Matte har kommit på ett nytt sätt att använda Bonus - slagruta. Han är väldigt duktig på att hitta alla vattenpölar - stora som små. 
(null)

Just den här sjön - som egentligen bara är en översvämmad åker - är lätt att hitta. Man ser den från huset. Men Bonus har hittat många fler pölar. Han visar dem för mig och då följer jag med och tar ett dopp.
(null)

Det verkar som om vi ska stanna här nu och det känns väldigt bra. Men vi är inte ute och badar hela dagarna, om det är vad du tror. Nej, vi har ganska tråkigt ibland också. Det är när husse, och ibland även matte, sitter och jobbar. Det är jättetrist! Då passar vi på att sova. 
(null)

Helst av allt vill jag ju hjälpa till och brukar därför hämta olika saker åt husse och matte. Sånt som jag tycker att de behöver. Husses tofflor, till exempel. Och räkningar, så att de inte glömmer att betala. 
(null)
(null)

Jag vill vara en hjälpsam och behövd kille. Men ibland tycker husse och matte att det går för långt och då får jag gå och lägga mig. Det gäller att räkna ut vad som är lagom. 

Äntligen

Nu verkar det som om husse och matte är klara med sina kartonger. I alla fall nästan. Den här helgen har de ägnat mycket tid åt oss. I lördags började vi dagen med en härlig promenad och när vi kom till den första dammen låg det is kvar på den. 
(null)
Ända tills jag gick ut på den... plötsligt var jag blöt. 
(null)

Bonus tyckte det var jättekul och kastade sig ut till mig. Han gillar verkligen att bada!
(null)

Framme vid den största dammen la husse ut en dummy på en av de små öarna i dammen och sa sen "apport" till mig. Då var det bara att ge sig ner i det blöta igen och hämta dummyn. 
(null)

Sen, när vi var klara, var vi ganska smutsiga både Bonus och jag. 
(null)

Inte gjorde det mig något, men både husse och matte tyckte att vi behövde göra oss renare.
Då gick vi till den minsta dammen, där man kan bada utan att bli så smutsig. Bonus kastade sig i vattnet, medan jag uppträdde lite värdigare. Vi pausade en stund på den lilla ön som ligger mitt i dammen. 
(null)

(null)

På kvällen hade vi mysigt på verandan. Då gosade husse och jag efter middagen. Jag gillar att mysa med min husse!
(null)

Igår la matte ett blodspår åt mig. Det var jättekul och väldigt länge sedan sist. Jag spårade av bara den, med husse i släptåg. 
(null)

(null)

Fast inte riktigt det spår som husse hade tänkt sig. Det blev till att göra om och göra rätt. Och träna mer. Vi behöver bara fler klövar. Det har vår mammas matte lovat att vi kan få av henne. 

Vi har lekt också. Mycket - både med varandra och med matte. Det är kul när matte leker med oss. Vi har en boll som hon stoppar godis i och den lägger alltid Bonus beslag på. 
(null)

Det gör inget, för han har inte fattat att godisbitarna trillar ur bollen när han kastar den, så jag behöver bara gå i hans kölvatten och äta. 
(null)

Jag har hjälpt husse att köra fyrhjuling också. Det är lite läskigt att sitta på den, men det går bra när husse är med. Och man kan spegla sig när man sitter där. Jag såg bra ut.  (null)

Bonus vågade inte sitta där. Han är lite feg när det gäller vissa saker. Men han är modigare än jag när det gäller att gå på egna promenader. Jag brukar följa med en bit, men vill sen hem till min husse. Matte gillar inte när vi ger oss iväg och vi gillar inte att bli tagna på bar gärning. Då försöker vi se väldigt oskyldiga ut och låtsas som om vi inte alls var på väg någonstans. 
Nu får vi se vad vi hittar på den här veckan. Det blir säkert mer träning. Det hoppas jag i alla fall. Fikarast och sopor

I fredags började dagen på allra bästa sätt! Matte la ut ett sök med både fågel och dummies och det var verkligen inte igår! Men vi hittade allt och levererade snyggt till matte. Jag tog bara en extra sväng först för att se om det fanns något annat att hämta när jag ändå höll på. Det gäller att vara effektiv!
Det var tur att vi fått jobba lite och bli av med lite spring i benen, för sen blev det några timmar i bilen. När vi fick komma ut ur bilen igen, var vi på torpet. Där höll husse och matte mest på att packa och bära möbler, men de tog en fikarast och då passade jag på att be att få smaka av husse. Men han var svårflirtad. Jag gillar ju kaffe och har svårt att förstå varför de inte bjuckar på det.  
(null)

I går morse tyckte jag inte att jag blev riktigt mätt efter att jag ätit min frukost, så när husse och matte var kvar på övervåningen tog jag mig in i soppåsen. Gissa om det fanns mycket gott där?! Jag snaskade på tills husse kom och gjorde slut på skrovmålet. Och så himla sur han var! Jag bor ju också här, så soporna måste ju även vara mina, eller hur? Okej - det var lite skräpigt på golvet, men om jag hade fått fortsätta ostörd hade det försvunnit. 

Eftersom husse var sur, gick jag ut tillsammans med Bonus istället. Vi har börjat göra lite längre utflykter nu och har upptäckt en sjö, inte alltför långt från huset. Den kunde man gå på förut, men nu måste man nästan simma. Där badar vi gärna. Matte säger att det inte är någon sjö, utan en översvämmad åker. Men jag vet väl hur en sjö ser ut!
(null)

Bonus leker kurragömma med oss ibland, men är inte särskilt bra på att gömma sig. Han tror visst inte att han syns bakom leksakerna. Jag brukar låtsas som om jag inte ser honom, bara för att vara snäll. Man ska vara snäll mot sin lillebror, även om han är lite fånig ibland. 
(null)

Nu är vi hemma och idag verkar det som om det är en jobbdag. I alla fall sa matte alldeles nyss att det är dags att gå ner till kontoret. Då gör jag också det. Bonus, han ligger redan och sover igen och det ska jag också göra. Vi har ju varit uppe ett bra tag nu. 
(null)Om

Min profilbild
RSS 2.0