Agilityträning

I morse var husse och matte onödigt tröga att få upp ur sängen. Jodå – husse var snäll och gick ut med oss när vi ville det, klockan 05.30. Men sen kröp han ner i sängen igen och det var då som det blev lite tråkigt. Bonus och jag roade oss med att leka och brottas en stund, tills matte sa ifrån på skarpen och menade att det bor folk under oss som kanske inte är så roade av att bli väckta av oss.

Det var då vi kom på det! Knepet som skulle få både husse och matte att gå upp. Vi hittade en toalettrulle. Med papper på.

 Det funkade! Vi hann inte med så mycket innan husse råkade få syn på vad som var på gång, men det gjorde inget, för målet var ju uppfyllt. Husse och matte lämnade sängvärmen och började göra frukost. Själv fick jag i uppdrag att städa upp efter oss och det gör jag ju så gärna. Jag gillar verkligen att städa!

Bonus hängde på eftersom han vet att man får godis när man städar, men han städar inte så han borde inte få en smula. Där är matte lite orättvis, men jag bryr mig inte om det eftersom jag får städa allt och gillar det.

När vi äntligen var klara med städning och frukost, åkte vi till skogen. Det var härligt att springa fritt! Både Bonus och jag älskar att springa fort och vi jagar gärna varandra när vi är i skogen. Husse och matte tycker att vi springer lite väl långt ifrån dem ibland och då gömmer de sig för oss. Det är läskigt! Då blir vi lite oroliga, både Bonus och jag och måste leta efter dem och vi hittar dem alltid. När de har gjort så, och vi hittat dem brukar vi hålla oss lite närmare, så att vi slipper känna oss så ensamma i skogen.

 
När vi var klara i skogen blev fortsättningen en riktig höjdare!! Vi åkte till Ekerö Hundhall, där man kan träna en massa olika saker. Men framför allt är det en fullkomlig euforisk upplevelse av dofter. Vi blev tokglada när vi kom in där och husse sa att vi betedde oss som barnen gör när de kommer till Leos Lekland. I alla fall skärpte vi oss så pass att det gick att testa de olika agilityhindren. Jag började med att dra en repa i tunneln. Den är kul!

Sen skulle vi träna på vippbrädan. Den tycker Bonus inte riktigt lika mycket om, men jag bara dundrar på där. Husse ville att jag skulle ta det lite lugnt, men varför då? Jag gick upp på en sån där bräda alldeles själv när jag var 10 veckor och det var inte alls läskigt då. Inte nu heller. Jag tyckte bara att det var lite tråkigt att husse ville hindra mig från att springa över brädan.

 
Matte körde en hel bana med Bonus, men det gick inte riktigt som hon tänkt sig. Han fällde henne efter ett hinder så hon ramlade pladask på golvet. Det tyckte både hon och Bonus var jättekul, så där låg hon och skrattade medan Bonus hade lika roligt. Konstigt! SÅ himla kul är det väl inte att bli fälld av en liten skitunge? Men matte och Bonus – de är lika tajta som husse och jag är. Undrar om husse skulle bli lika glad om jag fällde honom…?!

Husse och jag testade också att köra igenom en hel bana. Hoppet blev perfekt och jag fällde inte husse. Den här gången…

När vi kom fram till slalomstolparna hade jag tröttnat på att springa med husse och ville hellre leka med Bonus som satt fast i en ribbstol för att inte störa mig. Så då sprang jag till honom istället, eftersom han var lite ledsen. Då gav husse upp. Han har verkligen inget tålamod.

 

Jag gick upp på den där brädan istället och där slog jag mig ner för att fundera lite på vad jag ville göra härnäst. Det är bra att pausa lite då och då, så att man får tid att tänka.

 
När matte insåg att vi hade tränat klart, ville hon ta bilder av mig och Bonus. Hon tog jättemånga bilder och de flesta blev inte alls bra. Men den här känns faktiskt helt okej, även för mig.

När husse och matte plockat undan, åkte vi hem för att äta mat. Först fick Bonus och jag vår mat och sen började husse laga mat åt honom och matte. Både Bonus och jag är väldigt intresserade av matlagning och är gärna med när husse gör middag.

När vi ätit och varit ute var jag väldigt trött och la mig ner för att vila en stund. Då kom min fina lillebror med vår leksaksräv och ville egentligen leka med mig. Men när han såg hur trött jag var, la han bara räven på mig som sällskap och gick själv och la sig i sängen. Vi har haft en bra dag idag,

 


Kommentarer
Postat av: Gen

Säger åter igen världens sötaste blogghundar är ni kram från en hundälskare

2018-02-18 @ 19:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0