Fredagsmys

Det finns säkert många definitioner på vad fredagsmys är, men för mig är det när alla är samlade och jag kan få ha matte för mig själv en stund. Utan att Bonus kommer och tränger sig emellan. 
(null)

Igår fick jag det när matte kom hem från jobbet. Det var väldigt mysigt! Bonus märkte inget, för han låg och sov på mattes ben. 
Apropå Bonus, så blev han jätteglad igår. Då tog nämligen matte fram vår leksakskorg, där nästan alla våra leksaker har legat undangömda när vi har haft visningar här hemma. Han blev så glad att han la sig ovanpå leksakerna, som om han ville vara säker på att de inte skulle försvinna igen. 
(null)

Idag ska vi åka till torpet. Egentligen lite konstigt, eftersom vi inte brukar vara där när det är vinter, men husse och matte säger att det är dags att börja röja där och packa ner saker som vi ska ha med oss. Vart, undrar jag då? 
I alla fall ska det bli kul att komma till torpet igen och få leva loppan en stund. Där finns det alltid något kul att göra!Ordningen återställd

Nu har vi haft upp- och nervända veckan hemma. Husse och matte har stökat runt, flyttat möbler, tagit bort vissa och ställt fram andra. Vi har verkligen inte känt igen oss. Och Bonus har varit riktigt orolig. 
(null)

Som tur är har han sin IKEA-hund som han gosar med som tröst. Själv har jag mest svansat runt husses och mattes ben - mest för att vara helt säker på att de inte ska försvinna och lämna mig kvar. I köket har det sett jättekonstigt ut. 
(null)

Våra fåtöljer har varit som bortblåsta, tillsammans med våra matskålar, dynan vi gillar att ligga på och vår sovbalja. Allt har varit bortstädat och undangömt!
Bonus gjorde ett desperat försök att hålla kvar sovbaljan och dynan, innan husse bar iväg med dem och tunnan där vår mat finns. Men det hjälpte inte. Sakerna försvann. 
(null)

Igår när vi kom hem från skogen och idag när vi kom hem från jobbet, kändes det lång väg att det hade varit främlingar hemma hos oss, fast vi inte varit hemma! Inte okej!
Så ikväll - äntligen - tog de bort de konstiga möblerna och kom tillbaka med allt! Nu känns det riktigt bra och vi känner oss som hemma igen!
(null)

Nu vill vi inte ha fler förändringar på ett bra tag. 

Snuvad på konfekten

Nu ska du få höra: när vi var ute i går kväll, mötte vi en vänlig och mycket sympatisk person. Hon sa att hon tycker att jag är fin.
(null)

Sen sa hon att hon har en hundtjej hemma, en korsning mellan schäfer och collie, som vill ha valpar. Nu undrade hon om jag vill bli pappa till dom valparna. OM jag vill!!
Men husse och matte sa nej. 
Fattar du???? De sa nej!! Är det inte straffbart att neka sin hund något sådant?
När vi kom in gick jag direkt in i köket och snodde lite mat som jag visste låg på köksbänken. Sen hoppade jag upp i sängen och stökade till det ordentligt. 
(null)
Det kunde de gott ha! Husse blev jättesur på mig, men det var inget mot vad jag var på honom. 
Lite senare satt jag med matte och mös och då sa hon att jag absolut kan få bli pappa en dag, men då ska det vara rätt tjej. Då kändes det genast bättre och vi kunde bli sams igen. 
(null)

När vi vaknade i morse var det mörkt och kallt. Husse gick ut med oss i alla fall, men när vi fått vår frukost gick vi och la oss igen och somnade om. Husse också. När vi vaknade för andra gången tittade jag ut för att se om det var bra väder. 
(null)

Det var det, så när husse och matte äntligen masat sig upp och ätit frukost, åkte vi iväg till skogen. Så himla härligt!
(null)

Vi hade inga dummies med oss idag, utan en leksak - en boll. Den hade vi kul med, Bonus och jag. Vi lekte med den hela tiden, fast vi var ute ganska länge. Det är härligt att leka i snön!
(null)

När vi var klara i skogen åkte vi till stallet så att husse och matte kunde bry sig om Arkita också. Innan vi åkte därifrån gick vi en sväng och då märkte jag att Bonus fortfarande är lika rädd för hästarna. Lite larvigt, tycker jag. Dom är ju snälla!
(null)

Nu är det kväll och jag väntar på att husse ska börja laga mat. Bonus och jag har just fått smaka på något som husse och matte har ätit som förrätt - löjrom. Det var väldigt gott!
(null)Om

Min profilbild
RSS 2.0