Oops!

Idag hade jag otur! Matte hade ställt Bonus matskål på köksbänken, eftersom han inte ville äta upp hela sin frukost. Det ville jag göra åt honom, så när ingen var i närheten passade jag på. Men det gick inte så bra. Skålen åkte i golvet med ett ordentligt kras och jag fick skynda mig ut så att inte matte skulle se att det var jag som gjort det. 
(null)
I alla fall var det tur att det var Bonus matskål och inte min, för jag vill ju äta min mat. 

När det är så här varmt, orkar vi inte göra så mycket. Matte har börjat ge oss vattenmelon ibland och det gillar vi. Speciellt Bonus är väldigt förtjust i vattenmelon. Då går det minsann bra att äta!
(null)

Det är först när det blir kväll som vi får lite energi. Då brukar jag hämta saker till husse och matte. Både sånt de ber om och annat som jag tycker att de behöver ha. Som tofflor, till exempel. Mattes tofflor är mysigast. De brukar jag mysa lite med innan hon får dem av mig. 
(null)

Husses tofflor är inte lika gosiga. De hämtar jag bara av en anledning: jag får godis!
(null)

Ibland fattar inte husse att jag behöver en belöning och frågar vad jag vill. Då tittar jag upp mot hyllan där godisburken står och då trillar poletten ner hos husse!
(null)

Idag förstod jag snabbt att det var något på gång. Vi skulle åka någonstans. För att inte husse skulle glömma bort att ta med mig, höll jag mig i närheten av bilen. Och det var rätt - vi skulle iväg. Nu är vi framme och bor i ett stort hus där det bor flera andra tollare och deras människor. Det här kommer nog bli riktigt kul - det hoppas jag i alla fall! 


Vem har dragit ur proppen?

Nu känns det verkligen att det är semester! Husse och matte har inte alls bråttom upp på morgnarna och det har inte heller Bonus och jag. Det är först när vi sagt god morgon till varandra som vi tycker att det är dags att gå ner i köket för att få frukost. Vi brukar kramas en stund på morgonen, innan vi kliver upp.
 

Idag har vi varit inne nästan hela dagen. Det är alldeles för varmt ute och ingen orkar göra något, även om jag gärna vill leka med frisbeen. Det får jag inte för husse och matte. Dom säger att vi kan bli sjuka om vi springer och jagar den i den här värmen. Till och med min hund tycker att det är varmt!
 
Det är bara husse som är ute och jobbar med sitt verandabygge. Matte tycker han är galen, som står och jobbar i den här värmen, men husse fortsätter ändå. Han gillar nog att vara galen. Och så gillar han att bygga verandor. Det gör han nästan varje sommar.
 
Igår var vi och hälsade på hos min lilla människokompis Ludvig. Det var kul. Vi badade tillsammans, matte, Ludvig, Bonus och jag. Husse stod på land och kastade apporter till oss. Eftersom Bonus och jag alltid vill lämna samma apport, blev det en kvar ute i vattnet. Eftersom det blåste lite, flöt den iväg ganska snabbt, så husse sa: ”Nu Pajas, får du visa vad du går för. Nu blir det vattendirigering!” Och tänk, jag klarade det, fast den låg ganska långt från land. I alla fall sådär en 50-60 meter. Då fick jag mycket beröm av husse när jag kom tillbaka.
 
En kväll för några dagar sedan var vi ute och tränade. Det var härligt! Både Bonus och jag övar mycket på stadga och passivitet. Därför hade husse och matte med sig ryggsäckarna så att de kunde sätta sig ner och göra ingenting en stund. Vi var inte på samma ställe, men kunde se varandra och det var en extra störning, eftersom vi inte vilade samtidigt. När jag vilade höll Bonus på med ett sök och jag fick bara sitta där och titta på. Det var inte jättekul, men nyttigt. Säger husse, alltså! När vi var klara och satt och kopplade av i skuggan, ville husse prata allvar med mig.
 
 - Du måste sluta med ditt ärevarv varje gång du hämtar in den första apporten. Du lämnar ju alla andra så fint, sa han.
Vi är inte riktigt överens där, för jag tycker att mitt ärevarv liksom har blivit mitt signum. Det är inte alla hundar som har ett sånt, så jag sa till husse ”jag hör vad du säger” och så la jag till i tysthet ”men jag gör som jag vill i alla fall”.
 
En dag var vi iväg till dammarna och tittade hur det ser ut där nu. Det var konstigt. Någon måste ha dragit ur proppen så att vattnet runnit ut, för inte ens i den djupaste dammen fanns särskilt mycket vatten. Bonus hoppade i ändå och i mitten var det faktiskt simdjupt fortfarande, men väldigt lite vatten kvar.
 
Annars var det länge sedan vi var vid dammarna och det är väl förmodligen för att någon har dragit ur proppen. Jag hoppas att den som gjort det kan sätta tillbaka proppen så att vi får ordentligt med vatten igen.
 

Bonus brukar bada i sin bassäng som står utanför huset. Jag tycker det är lite barnsligt, så jag låter honom hållas själv i den bassängen. Han är faktiskt ganska duktig på att hålla sig sval. Mycket bättre än jag är. Han ligger aldrig i solen, utan letar upp skugga och vill han ha det riktigt svalt, går han och lägger sig på sitt favoritställe – duschen.

 
Jag brukar också hamna i duschen ibland, men det är inte frivilligt – det får du inte tro! Nä, det är med milt våld som jag blir inföst där och förnedrad.
 
Men i efterhand måste jag motvilligt medge att det är ganska skönt att bli lite avsvalkad med vatten. Bonus, den dåren – han ligger ner och njuter av att bli duschad! Den grabben saknar helt värdighet.
 
Nu hoppas jag på att det blir som husse sa tidigare idag - träning i kväll, när det blivit svalare.

Semester!

När vi vaknade i morse sa matte: Nu börjar semestern! 
Din ja, muttrade husse och sa att han måste jobba en dag till. 
Efter att vi fått frukost satte jag mig utanför huset och väntade på att semestern skulle börja. 
(null)

Bonus var fortfarande lite trött, så han la sig och gosade med sin vovve tills matte kom ut. 
(null)

Semester är något väldigt bra, för då är vi tillsammans, allihop, hela dagarna, i många dagar. Då trivs jag som bäst. 
Eftersom det fortfarande var väldigt tidigt och ännu inte så fruktansvärt varmt, tog matte på sig träningsvästen och gick iväg med Bonus och mig dansande runt benen. Det var ett tag sen vi fick träna. Vi övade på stadga, att lyda matte och inte apportera förrän hon sa "apport". Vi skötte oss utmärkt båda två. Utan pip, gnäll och skäll. Till husse sa matte att hon trodde att hon drömt. Men det var inte värre än att vi var på "tysthumöret" i morse. 

Det är fasligt varmt och vi har inte hittat något bra hundbad i närheten. Men igår var lyckan gjord - då fick vi bada i Gimodammen, som inte ligger så långt bort. Det var härligt!
(null)

Matte badade tillsammans med oss, men blev lite sur när vi simmade på henne. - Ska ni dränka mig, fräste hon. Men vi var ju bara glada för sällskapet. 
På kvällen satt vi alla i skuggan och hade mysigt. Bonus var trött efter badet och av värmen och hade slocknat men jag var pigg och gosade med husse. En riktig myskväll.
(null)

(null)

Getingar. Det är ett otyg, säger matte och viftar med flugsmällan, som blivit uppgraderad till getingsmälla. Vi har massor av getingar och fyra bon i vårt hus. Själv försöker jag hjälpa till genom att fånga dem, fast både husse och matte blir sura då och säger att jag inte får. Det gör förstås lite ont ibland, när de sticks, men man vill ju hjälpa till. Matte har köpt flera getingfällor av glas som hon hällt öl, vin eller saft i. De funkar ganska bra. 
(null)

Idag tog matte fram en kul sak. Hon hällde en massa bollar i en balja, där hon gömde, först godisar och sen leksaker som vi fick leta rätt på. Det var en kul lek, tyckte både Bonus och jag. 
(null)

Nu hoppas jag på ett träningspass lite senare ikväll också, för det var så kul i morse. Och Bonus behöver träna mycket på stadga, för han ska snart tävla, säger matte. Då behövs stadgan. Jag ska inte tävla, men vill i alla fall vara med och träna 


Om

Min profilbild
RSS 2.0