När husse tittar på fotboll

Idag åt husse och matte väldigt god mat! Jag vet det, för husse glömde kvar resterna på köksbänken, när matte åkt iväg och han själv var mer intresserad av fotbollsmatchen än mig. Då passade jag på...
(null)

Men matte har en otroligt dålig timing, så när hon kom tillbaka, var jag för upptagen av maten för att notera att hon kom, och då blev det förstås dålig stämning. Men det var det värt! 
Nu undrar du förstås vad Bonus gjorde?! Här har du svaret!
(null)

Så typiskt honom att sova bort en supergod middag! Men det gjorde ju inget, för nu fick jag allt för mig själv.
Ikväll har vi tränat apportering och stadga. Det gör vi nästan varje dag nu och det är jättekul! Vi håller inte på så länge, men vi blir väldigt trötta ändå. Då är det skönt att koppla av en stund. 
(null)


Kaninjakt

Nu har det varit midsommar och då äter vi jordgubbar. Jag vet inte varför det är så, men det är gott, så det gör inget. Både Bonus och jag tycker jordgubbar är jättegott och när vi var ensamma i köket passade jag på att ta lite extra ur en kartong som stod på bänken. Om inte Bonus hade sorungit ut med kartongen och visat husse den, hade säkert ingen märkt att jag tog dem. Typiskt småsyskon att sabba!
(null)

Husse och matte hade gäster igår och det var riktigt bra folk. De gillar att kasta frisbee och vi gillar ju att hämta den, så det blev en bra kombo. På kvällen var jag helt slut och drog mig undan med Bonus hund, som jag kunde låna eftersom han redan sov. Det är lite mysigt med gosedjur, men det vill jag ju inte låtsas om inför Bonus. 
(null)

Jag har ju berättat att vi har kaniner på vår mark. De finns i två färger; svart och gråbrunt och i fyra storlekar. Och blir bara fler och fler. Det gillar inte husse och matte, för kaninerna förstör. De gräver gångar under gräsmattan, gör gropar i marken som man snubblar i och gör illa foten och så äter de upp det som husse och matte sätter ner i jorden. Därför blev det en spännande dag idag. Det kom två jägare hit och nu har vi inte lika många kaniner längre. Det tråkiga var att Bonus och jag inte fick vara med, utan blev tvungna att vara inomhus och titta på.
(null)

När jägarna var klara fick vi komma ut. Det doftade annorlunda på ett ställe och där hittade vi kaninerna. Bonus tog snabbt upp en som han sprang iväg med. Själv gick jag fram och luktade på dem, men kände inte för att bära iväg med den. Man är väl fågelhund..!
(null)


Konsten att sabba en picknick

Vi har en kohage. Det är inte våra kossor som är i den, för vi har lånat ut den till en granne. Matte är väldigt förtjust i den, så när korna har gått hem till sig på eftermiddagen, gillar hon att vara där ibland. 
Den här helgen har vi haft gäster och när de kom, gick vi alla ut i kohagen för där skulle husse, matte och de som kommit på besök ha en liten picknick. 
(null)
 
Precis innan de slog sig ner på filtarna fick jag en idé! OM det eventuellt fanns kossor kvar i hagen, behövdes en förklädnad så att de inte gav sig på mig. Så jag hittade en ganska nygjord kobajsblaffa som jag gned in mig med.
 Vilket liv det blev!!
Husse ropade på mig som besatt och efter en liten stund lydde jag och kom till honom. Men då blev de som galna och sa åt mig att gå därifrån. Jag fick gå och lägga mig en bit ifrån dem och stanna där. Usch och fy vad det luktar, sa de. Själv tyckte jag att det var lite cool förklädnad. Fast flugorna hade jag gärna sluppit. 
Så där fick jag ligga och på avstånd titta på när de pick-nickade. 
(null)
 
Men det gjorde inget, för det fanns inget att äta, bara dricka. Bonus var i alla fall bussig och kom och höll mig sällskap!
(null)
 
När vi kom tillbaka hem igen åkte jag raka spåret in i duschen och blev ordentligt tvättad med schampo. 
Nu har det varit varmt så länge att vattnet i våra dammar nästan har tagit slut. Bonus försöker ändå bada i det lilla som finns och då blir även han offer för mattes iver att schamponera oss. 
(null)
 
 Jag tycker att det inte gör något om man är lite smutsig ibland, men där är vi inte så överens, matte och jag. 
En sak som är riktigt bra är att vi kör träningspass nästan varje dag nu. Inte så långa, men det räcker bra ändå. Mycket markeringsträning blir det och det är nog för att matte har anmält Bonus til ett working test på tollarspecialen. Idag var sista dagen för anmälan, så hon väntade in i det sista med att bestämma sig. Det tråkiga är att jag inte får vara med i år, så nu får vi inte veta om jag slå mitt personbästa. Husse är tydligen engagerad i det där testet, så han hinner inte med mig i år. En enda grej får jag göra - utställningen. Hur kul är det??!! Så det blir som förra året fast tvärt om. Jag är med på utställningen och Bonus gör working test. 
I alla fall är det kul att träna. Utom idag. Då kom matte med en svart liten fågel som hon ville att vi skulle apportera. Helt galet! Den luktar ju pyton. Bonus såg ut som om det var ett dåligt skämt och själv låtsades jag inte se den. Men matte gav sig inte.
(null)
 
Till slut bar vi på den ett par meter var och då blev matte sådär fånigt lycklig och sa att vi var jätteduktiga! En sak är säker - det är lätt att göra matte glad, även om det ibland smakar lite illa.
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0