En ny kompis

Vi har fått en ny kompis den här helgen. Han heter Birk och är bara sju månader. Snygg är han också, eftersom han har lika mycket vita tecken som jag. Ja, han har faktiskt mer än jag, men är annars väldigt lik mig, säger matte. Och då är det så! Snygg, alltså!
(null)

Det hela började med att Bonus och jag var ute och lekte i sommarhagen och det var så soligt att jag var tvungen att blunda i det skarpa skenet. 
(null)

När jag öppnade ögonen igen, såg jag två människor och en hund komma gående. Det var Birk och hans husse och matte. 
De gick in i en annan hage och husse och jag följde med in där. Matte och Bonus stannade kvar en stund innan de kom. Matte ville att Birk skulle träffa mig först. Sen kom Bonus och då sprang vi runt tillsammans alla tre. Både Bonus och jag var väldigt snälla mot Birk, fast han trängde sig när det var godisdags! Men han är ju fortfarande så liten så vi hade överseende med honom. Han lär sig nog att man ska sitta ner och vänta på sin tur. 
(null)

När vi lekt en bra stund var det dags att gå till bilen igen, men först fick jag en puss och en kram av Birk. Han gillade mig! Och vi gillar honom. 
(null)

Senare åkte vi till gården vi ska flytta till. Där var det kalas med folk som bor i närheten. Grannar, säger matte att de heter. Hela bunten. I alla fall serverades det en massa gott och jag gjorde ett seriöst försök att sno åt mig en korv från köksbänken, men då blev hon arg, hon som bor där nu. Himla tur att hon inte ska bo kvar. 
(null)

Bonus och jag gick ut och lekte i snön istället. Sen kom husse och matte och bar in en massa saker i det jättestora huset som heter logen. Vi hade nämligen med oss hästlådan på släp och där låg det en massa kartonger som inte skulle med hem igen. När vi kom hem var vi jättetrötta och gick och la oss direkt. 
(null)
Vi hjälps åt

Man ska ta hand om och hjälpa varandra. Det gör vi i min flock. Bonus brukar t ex tvätta mig på huvudet, eftersom det är svårt för mig att göra det själv.  (null)

Själv brukar jag hjälpa till när husse och matte använder snabeldraken. Den där som brummar och blåser luft åt fel håll. Jag tycker det är jättekul! Det gör varken husse eller matte. Där är vi olika. Oftast säger de: Nej, Pajas! Låt bli!! Då gör jag det. Ibland. Men bara en liten stund. 
(null)

Bonus gillar inte snabeldraken. Han är rädd för den och håller sig undan så gott han kan.  Men kan inte låta bli att kika lite.
(null)

Han håller hellre utkik på gatan där vi bor. Kommer det någon hund som inte hör hemma här, säger han ifrån. Den enda som enligt Bonus hör hemma här, utöver han själv, är jag. 
Ibland tröttnar Bonus på att hålla utkik. Då hämtar han sin vikarie, baxar upp den i sängen och så får han göra jobbet istället. Då är det tystare. 
(null)

Men, som sagt - i vår flock hjälps vi åt! När husse lagar mat brukar vi hjälpa till med att smaka av maten så att det blir gott. Husse snålar lite med avsmakningen, men vi lämnar inte köket när han är där. 
(null)

Jag har ansträngt mig för att hjälpa till att packa också! Det är ju samtidigt ett sätt att säkerställa att  inget glöms kvar här, när vi flyttar. Bonus orm, som vi båda gillar, fick nästan plats i en låda som jag hittade i köket. 
(null)

Och toapapper får vi inte glömma!! Hur skulle det se ut om det saknas toapapper i vårt nya hus?
(null)
Som tur är, består inte hela dagarna av att hjälpa till hemma. Vi får ju komma ut och leka också! Även då hjälps vi åt, Bonus och jag. Matte kallar det tandemapportering. 
(null)Jag är nöjd

Den här veckan har jag varit ganska sysselsatt. Inte så att husse och matte har gett mig mycket att göra, men jag har jobbat rätt friskt med att styla om presenten jag fick av Sandra. Nu är jag rätt nöjd med det jag har åstadkommit!
(null)

Det är bara framdelen kvar, men utan ludd. Det är det roligaste med att styla om leksaker - att dra ut luddet, alltså. 
Apropå ludd, så har jag lärt Bonus att tycka lika mycket om mattes fårskinnstofflor som jag gör, så nu hjälps vi åt att sno dem när vi får tillfälle. Tofflorna har också fått en make over. 
(null)

En dag när Bonus just hade slitit bort en stor skinnbit med grått ludd på, kom matte. Då blev han så orolig att hon skulle ta skinnbiten ifrån honom, så han svalde den! Det var inte så smart. Sen gick matte i flera dagar och väntade på att skinnbiten skulle komma ut. 
Matte brukar göra små sökövningar åt oss. Då gömmer hon antingen leksaker eller godisbitar i rummen som vi får leta rätt på. Det är rätt kul. 
Ibland lägger hon godisbitar i en ask eller äggkartong, som vi måste öppna för att få godiset. Då har jag ett knep. Jag låtsas att jag också vill ha kartongen, men låter ganska snabbt Bonus vinna. Då springer han iväg med kartongen medan godiset rinner ut. Och jag får allt godis. Att han sen letar efter godiset, utan att fatta var det tagit vägen, är ju bara kul. Han är ganska orutinerad, lilla Bonus!
(null)

Det är skönt att det är fredag idag, för då vet jag att vi kommer hitta på något i morgon. Exakt vad, vet jag förstås inte, men det blir säkert något bra. 


Om

Min profilbild
RSS 2.0