Godkända

(null)
Husse lovade ju, förra gången jag skrev, att vi skulle göra något kul den här helgen och det var sant!
Jag har berättat förut att vi ibland får gå spår och det fick vi göra igår också, men då var det ett prov. På annan mark än hemma hos oss och med en domare som följde med för att se om vi gjorde rätt. Såklart vi gör rätt! 
Husse och matte var väldigt nöjda med oss, så när vi kom hem firade vi med vår egen belöningskorv!
(null)

Idag var vi först ute på en morgonpromenad i kohagen. Det är alldeles vitt och krispigt på marken nu och lite halt när vi sprang efter frisbeen, som matte hade tagit med ut. 
(null)

Efter det fick Bonus gå in och jag vara kvar ute med husse och matte. Då började jag med att hjälpa husse att göra om i fågelhuset. Det behövde bli lite varmare där, så husse och jag tog ner det som satt där som vägg och sen satte husse upp nytt. 
(null)

Då var inte jag med, för jag tyckte det var roligare att vara med matte när hon gav fåglarna mat. Inte fåglarna som bor i rummet där husse höll på, utan alla fåglar som flyger i luften. Dom har matte börjat mata nu. 
(null)

Jag tycker att dom där bollarna verkar väldigt goda och hoppades på att matte skulle tappa en, men sån tur hade jag inte. Då försökte jag istället få tag i dem där de hängde i trädet, men det var för högt upp. 
(null)

När husse var klar i hönsrummet, gick vi ut i kohagen igen. Där fick både Bonus och jag göra ett sök. Först jag, sen Bonus. Vi tycker båda två att det är jättekul och är faktiskt rätt så duktiga nu. Jag har till och med bestämt mig för att inte byta dummy och att lämna dem i husses hand. 
(null)

Sen blev livet ganska orättvist! Jag fick nämligen gå in och nu blev det Bonus som fick vara med husse och matte när de tog fyrhjulingen till skogen för att hämta granris till växthuset! Det gillade jag inte. Men när Bonus kom tillbaka fick han en liten chock, för inne i växthuset stod tomten och väntade på honom. Vilken utskällning tomten fick! Det lär inte bli några julklappar till Bonus i år. 
(null)När matte kom tillbaka

Nu har det hänt igen! Matte kom bort och lämnade kvar husse, mig och Bonus hemma. 
När matte gör så här blir Bonus lite deppig, drar sig undan och väntar på att matte ska komma tillbaka. Ofta lägger han sig i mattes säng och väntar på henne.
(null)
Själv tycker jag att det känns rätt okej, även om jag också saknar matte. Men min husse finns ju kvar hemma och det är viktigare. 
När matte kom hem igen idag, var Bonus jätteglad och la ordentligt beslag på henne, medan jag höll mig hos husse. 
(null)

Det är ju fortfarande så att det inte är helt friktionsfritt mellan mig och Bonus. Jag tycker att han tar lite för stor plats ibland och då säger jag ifrån. För att det inte ska bli så dålig stämning mellan oss och mellan mig och husse och matte, har husse flyttat in staketet vi haft på verandan, så att Bonus och jag inte behöver konfronteras med varandra. För det är inomhus jag stör mig mest på honom. 
(null)

Men när kvällen kommer och husse och matte kopplar av, kan vi också koppla av tillsammans. 
(null)

Den här helgen har husse sagt att vi ska få göra något riktigt roligt. Det ser jag fram emot!Egentid

En dag när matte var hemma med oss tog vi en promenad, bara vi två. Det är inte ofta det händer och jag tyckte att det var kul, även om jag tycker att matte är lite långsam. Jag fick stanna och vänta in henne ibland. 
(null)

När vi gått en stund kom det plötsligt två rådjur fram ur ett buskage, mitt framför näsan på mig. Gissa om jag blev paff?! Men jag fann mig snabbt och började följa efter dem. Som tur var blåste matte inkallningssignalen så jag vände direkt och slapp springa iväg efter dem. Det hade ju kunnat bli hur långt som helst, för det är ganska stort här. 
(null)

Senare samma dag satt jag vid fönstret och väntade på att husse skulle komma hem. Matte tycker att det är konstigt att jag kan veta när han strax ska komma, men det tycker inte jag. Sånt känner jag liksom på mig. 
(null)

När husse väl hade kommit hem och jag varit ute en sväng på kvällen, passade jag på att mysa med honom, eftersom han varit borta hela dagen.
(null)

Idag har jag varit ute själv och hjälpt husse och matte när de lagat vägen, medan Bonus fått stanna inne. Han har varit riktigt avundsjuk och ylat högt när han sett oss genom fönstret. 
(null)

Bonus är fortfarande halt och får inte springa omkring som jag får göra. I morse, när vi gick runt och visade våra marker för Eva, som var här och hälsade på, fick Bonus gå i koppel hela tiden. Nu har matte lekt jättemycket med Bonus, eftersom han är lite uttråkad och har ett jättestort behov av att ha något att göra. 
(null)

Idag är det dags för något som jag tycker är jättemysigt: tassvård. Då klipper och slipar husse mina klor och så klipper han håret jag har mellan mina trampdynor. Det är jätteskönt att bli ompysslad!
(null)Om

Min profilbild
RSS 2.0