Obesvarad kärlek

Matte har varit borta igen! Hon gör så ibland - bara försvinner. Bonus blev nog lite ledsen för han la sig på mattes kuddar när det var sovdags. Själv valde jag golvet, min kudde och Bonus vovve som sällskap, eftersom jag gissade att Bonus behövde ha mattes kuddar och husse för sig själv. 
(null)

När matte kom hem igen blev vi väldigt glada alla tre - Husse, Bonus och jag. Bonus såg till att ligga närmast matte i soffan den kvällen. Men jag var inte heller så långt bort.
(null)

Dagen efter kom det hem en tjej till oss och Bonus blev kär direkt. Hon hann nästan inte ut ur bilen innan han började fåna sig och till slut fick vi nog av honom. Det blev finkan en stund för honom, men så mycket tystare blev det inte. Fifi satte sig utanför och såg ut att tycka att det var ganska skönt att få vara ifred en stund. Själv höll jag mig på ett artigt avstånd till Fifi. 
(null)

(null)

När vi sedan gick in tog han det lite lugnare och lät Fifi ligga i en fåtölj samtidigt som han själv la sig i en annan fåtölj, alldeles intill. Vid det här laget tyckte jag att min brorsa var den pinsammaste varelsen på jorden, så jag höll mig på avstånd. 
(null)

På förmiddagen idag åkte Fifi hem och då blev Bonus deppig en stund. Han la sig platt på golvet och sov och när han vaknade, var han normal igen. Det var skönt för då kunde vi lira lite boll, vi två och matte. 
(null)

Medan Bonus sov bort sin depression, övade jag på olika sätt att sitta i soffan och samtidigt vara nära bordet. 
(null)

Det bästa sättet ledde till att jag kom otroligt bra åt mattes äppelpaj, som jag fick smaka på. Gott som bara den!
(null)

När vi lekt färdigt och husse och matte var klara med allt som de hållit på med ute, sa matte att jag behövde en dusch. Jag hade nämligen fått något kletigt i pälsen där bak. Matte sa att hon trodde att jag satt mig i kobajs. Skulle jag väl aaaldrig göra! Inte idag i alla fall. 
(null)

Tycker att det var lite lätt förnedrande att bli intvålad i rumpan, men fläcken gick bort och ingen vet vad det var. 
Lillebror på eget äventyr

I veckan som gick hände något konstigt med Bonus. Det började med att vi åkte bil och när vi kom fram fick jag stanna i bilen medan Bonus följde med husse och matte in i ett hus. Där stannade de ett bra tag och när de kom ut var Bonus jättekonstig! Han vinglade fram och krockade med en mur, ungefär som om han inte kunde bestämma själv vart han skulle. När de kom fram till bilen öppnade inte husse luckan in till mig, utan lyfte in Bonus i baksätet, där även matte satte sig. Sen åkte vi hem. 
Väl hemma ville Bonus inte leka, utan la sig bara platt på marken.
(null)

Jag tyckte det var jättekonstigt och försökte få igång honom genom att erbjuda honom fotbollen, men fick ingen respons alls. Vad hade de gjort med min lillebror?
(null)

Dagen efter var han precis som vanligt igen och jag vet fortfarande inte vad de gjorde med honom, men jag hörde att husse och matte pratade om hans höfter. I alla fall är det skönt att han är som vanligt igen. Glad, knasig och galen i bollar. 
(null)

Det bästa vi vet är när husse eller matte leker med oss. Allra bäst är det när bollkastaren kommer fram. Ibland får vi verkligen använda våra nosar, för det är inte alltid som vi ser var bollen landar. När vi vill leka med bollkastaren berättar vi det för husse och matte. 
(null)

Idag har vi lekt mycket och är ganska trötta nu, eftersom vi inte har sovit alls idag. Måste ladda inför morgondagen. Då ska vi spåra. Det har matte sagt. 
Tuppskräck

Förra veckan var matte iväg och hämtade en till höna. Trodde jag… När vi kom ut morgonen därpå, var det ett konstigt ljud som hördes upprepade gånger. Bonus blev jätterädd, började skälla varje gång ljudet kom, reste ragg och började backa tillbaka till vårt hus. Jag hängde på när han skällde, men stod kvar. Vi kunde inte fatta varifrån ljudet kom, men det lät som om det kom från baksidan av vår loge. Kuckelikuuuuuu, kuckelikuuuu! Bonus hade drabbats av tuppskräck!

(null)


Nu har han vant sig och struntar blankt i att Gösta, han heter så, kuckelurar. Jag brukar följa med bort till hönshuset när husse eller matte går dit, men får inte följa med in. Igår kväll när husse och jag var där, kom husse ut med ett ägg som en av hönorna hade lagt. Det var inte så stort, men brunt och ganska fint. Jag blev lite sugen på att smaka!

(null)


Hela helgen har det varit både människor och hundar hemma hos oss. De har gått kurs och lärt sig hur man ska göra när man är en duktig apportör.

(null)

(null)

(null)

Bonus och jag fick inte vara med. Undrar om det beror på att vi redan är duktiga apportörer…? Eller kanske bara för att husse och matte hade fullt upp med att fixa mat åt alla.  Och apropå mat – jisses vad de åt de där människorna! Frukost, fika, lunch, fika och middag. Inte en enda gång fick man smaka heller. Nä, jag fick vara i finkan flera gånger i samband med måltiderna.

(null)

(null)


Som tur var hann husse och matte i alla fall med att ta en promenad med oss mellan måltiderna och vid något tillfälle gick matte ut och tränade lite stadga och markeringar med Bonus, medan jag hjälpte husse med matlagningen. Du förstår, det serverades fläskfilégryta och husse behöver mig när han putsar köttet. Så att allt tas tillvara, alltså.

(null)

(null)

Vid ett par tillfällen under helgen satte jag Bonus på plats. Jag blev arg på honom när han skulle hälsa på folk som kom in till oss, samtidigt som jag skulle göra det. Då blev det väldigt dålig stämning. Matte blev sur på mig och jag kan väl erkänna att det var lite onödigt gjort. Så när matte hade satt sig ner på kvällen, passade jag på att ge henne en kram och be om förlåtelse. Men jag lovade inte att jag inte ska göra om det. Bonus är min lillebror och ska veta sin plats!

(null)


Även om det var kul att ha så många hundar och människor hos oss i helgen, var det skönt när vi blev ensamma igen och allt blev som vanligt. Bonus och jag kunde springa ut och in som vi själva ville och Husse, som inte haft mycket tid över för mig, kunde äntligen bry sig om mig. Då njöt jag!

(null)Om

Min profilbild
RSS 2.0