På torpet igen

Att bo på gården innebär mycket mer jobb för Bonus och mig. Vi måste hålla koll på allt som händer och vem som rör sig utaför huset. Oftast är det husse eller matte, men helt säker kan man ju inte vara. 
(null)

Vi har haft gäster sen vi flyttade. Alla barnen har varit på besök och det var kul, för de gillar att leka med oss. Sen har även Birk hälsat på hos oss - vår nya kompis som jag berättade om förut. Nu kom han med sin husse och hälsade på, för han ska bo hos oss. Birk, alltså - inte hans husse. Hans husse och matte ska resa bort ett tag och då ska Bonus och jag passa honom.
(null)

En dag började matte oja sig över att Bonus såg ut att ha fått ögoninflammation. "Vi måste nog besöka veterinären" sa hon till husse och pekade på en stor varklump i kanten på Bonus ena öga. Sen, när hon skulle ta bort den, såg hon att det var en smula pajdeg som hon förmodligen själv hade placerat där, efter att ha bakat en paj. Då tyckte husse att det var bra att vi inte åkt till veterinären. 
Nu har vi varit på torpet igen. Det var härligt att komma dit och vi har lekt hela dagarna. Husse och matte har städat och städat och husse har eldat upp jättemånga saker. 
(null)

Bonus och jag försökte hjälpa till så gott vi kunde, men när vi tog med oss två kartonger 3000-bitars puzzel kändes det inte som om matte uppskattade det. 
(null)

Det var bara att lägga ner den aktiviteten och koppla av en stund istället. Rätt skönt att ta igen sig en stund i solen. 
(null)

När husse hade eldat klart igår, tog han fram vår frisbee och då blev vi förstås galna av lycka. Nu fick vi verkligen jobba, för snön var djup och marken lutade ganska bra, så efter en halvtimme var vi rätt nöjda. 
(null)

Idag har vi roat oss själva medan husse och matte har fortsatt packa och lägga in saker i hästhuset som vi har med oss på släp. En fotboll som Bonus fick tag i och vägrade ge ifrån sig fick bli vår underhållning innan det var dags att hoppa in i bilen för att åka hem till gården igen. 
(null)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0