Duktig husse

Jag har en del synpunkter på husses och mattes smak när det gäller inredning. Det mesta är okej, men ta till exempel mattan i hallen när man kliver in genom dörren. Oerhört ful! Jag har retat mig på den ett tag, så idag gjorde jag slag i saken, när jag var ensam hemma och ändå inte hade något annat för mig. 
 
Så var det måndag igen och det betyder ju skola. Idag var det riktigt roligt och husse var jätteduktig. Vi började med att öva på att sitta uppbundna och det skulle vi klara utan att skälla. Ja, inte husse, alltså.
Jag tyckte det var lite orättvist och det talade jag om! När jag inte orkade skälla mer, kastade husse godis till mig och då insåg jag rätt snart att det lönade sig att vara tyst. 
Nästa övning var "möta hund". Då skulle vi gå fint och mötas utan att bry oss om andra som vi mötte. Alltså - hur svårt är det, när husse har godis i fickan..?!
Sen var det dags för inkallning med störning. Störningen var skålar med korvbitar som jag skulle välja bort och istället välja att springa till husse när han ropade. 
 
Jag valde båda! Först sprang jag som ett skott till husse, rundade honom och sprang tillbaka till korvarna. Vi testade en gång till, då var det matte som visslade. Jag sprang lika fort till henne, passerade och vände tillbaka till korven. Vår fröken sa att vi har lite att jobba med när det gäller inkallningen. 
Det sista vi gjorde var att testa något som heter rallylydnad. Det var husse jätteduktig på. Vi klarade banan utan problem Och gjorde alla moment rätt; sitt, ligg, husse snurra runt mig ett varv, stanna och stå. Rallylydnad vill husse göra mer av och jag har lovat följa med!
Nu är jag trött och tänker sova! God natt. 
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0