WT-träning i Agrosofenland

Igår satte sig husse ner med mig och berättade att vi idag skulle till Agrosofenland för att träna. - Då får vi se om du är duktig, sa husse. Jag är alltid duktig, tänkte jag. Vi har bara lite olika definition av ordet duktig, husse och jag man kan ju vara duktig på olika sätt och saker. Till exempel att hinna före husse på kvällen när det är sovdags. Det är jag jätteduktig på. Men husse uppskattar inte att jag är duktig då.

Nu har vi i alla fall varit där och duktig har jag varit. Den här gången är vi helt överens, husse och jag. Jag har varit väldigt duktig! Husse är så nöjd med mig idag, så att jag fick smaka när han putsade fläskfilé. 
 
Vi som var med där var Sol, Viva, Arrac, Chili, Flisa och Hickory. Och alla var vi riktigt duktiga. Chili, Bonus och jag är halvsyskon. Vi har samma mamma. Min matte och Chilis matte tycker att det märks och pratade om att vi har våra dagar. Jag förstår inte alls vad de menar med det. 

I alla fall fick vi göra markeringsövningar på fem olika stationer. Varje gång hittade jag apporten och lämnade den till husse.

Utom en gång, då jag fick syn på matte, som stod en bit bort. Men hon ville inte ha dummyn, så jag gav den till husse i alla fall. Mellan varje station fick jag lägga mig i bilen och vila medan de andra i tur och ordning också fick apportera. Då blev Bonus, som annars mest låg och tjöt för att inte han fick vara med, väldigt glad. Jag tyckte också det var ganska skönt att få vila lite mellan varven. Ibland släppte matte ut Bonus ur bilen så att han kunde hälsa lite på de andra och det tyckte han var kul. Inte så ofta han träffar andra hundar än mig. 

 

När husse och jag var klara med den sista stationen var jag rejält trött. Jag hade fått leta länge efter dummyn, för någon av tjejerna som var med doftade outhärdligt gott och jag kunde känna var hon varit när jag sprang i gräset. 

Nu är jag så trött, sååå trött att jag snart somnar... zzzz

 

Om

Min profilbild
RSS 2.0