Slut på friden

Idag, för exakt fem år sedan blev det slut på friden. Jag hade till dess levt ett liv med allt fokus på mig och husses och mattes odelade kärlek. Och vad gör de då…? Kommer hem med en lillebror!

(null)

Där och då förändrades min tillvaro radikalt. 

Men jag fann mig snabbt i den nya situationen och insåg att jag fått en lärjunge, som jag kunde lära allt jag kan. Då kändes det plötsligt lite bättre. 

Vi började med toarulletricket…

(null)

Det lärde han sig snabbt och gjorde riktigt bra, tycker jag. För första gången blev det inte jag som fick onda ögat av matte, vilket var en ny upplevelse. Jag insåg då att jag skulle kunna få riktigt kul med den här lilla killen.  

Jag kommer ihåg att vi bodde mycket på torpet den våren och sommaren och där fanns det mycket kul att göra. Jag lärde honom att det är kul att simma..,

(null)

… att det finns härlig sörja i bäcken som rinner på tomten…

(null)

(null)

och att om man är minst får man faktiskt agera huvudkudde ibland, även om man inte vill.  

(null)

Men det var då det. Nu är vi vana vid varandra och jag tycker det för det mesta är helt okej med en lillebror. Men bara en!! Det har jag sagt till både husse och matte.  

Apropå lillebror, så har både en lillebror och en storebror varit här. Husse, matte och jag passade Theo och Liam i början av veckan. Mest jag, förstås. Theo ägnade merparten av tiden åt att åka traktor med husse, så jag lekte mest med Liam.  

(null)

(null)

(null)

Dessutom har det varit prova på-prov här. Jag fick tyvärr inte vara med, men i två dagar har totalt 24 hundar känt på hur det är att starta på tollingjaktprov och retrieverjaktprov och alla verkade nöjda och belåtna. Bonus och jag kan nog få prova på egen hand. Vi bor ju här. 



Om

Min profilbild

Pajas




RSS 2.0