På jaktprov med Zera

Nu har jag haft några härliga dagar! Vi fick besök av min syster Zera och hennes ”syster” Bizzi. Dom är egentligen inte syskon, så som Bonus och jag är, men det gör inget. Bizzi är Zeras storasyster ändå.
Medan jag väntade på att de skulle komma, passade jag på att provligga i vår nya soffa som står på verandan utanför huset. Den blev godkänd.

 

Jag tyckte att det dröjde fruktansvärt länge innan Zera och hennes familj kom till oss. Flera gånger satt jag och tittade ut genom fönstret för att spana efter deras bil. Till sist dök den äntligen upp och Zera hoppade ur bilen. Ja, jag blev förstås glad även när Bizzi och Zeras husse och matte klev ur bilen.

 

Bonus har aldrig träffat någon av dem, så för hans del blev det extra spännande. Jag kan väl säga att Zera inte var så imponerad av Bonus i början. Hon sa ifrån ordentligt till honom, när han försökte hänga i hennes päls, som han gör med mig. Bonus slutade genast då, men gjorde nya försök senare. Inte heller Bizzi var särskilt imponerad av min lillebror. Ja, förresten… han är ju faktiskt även Zeras lillebror.

 

När vi hälsat på varandra, visade jag tjejerna vår bassäng. Den har matte tagit fram för att vi ska svalka oss lite när det blir för varmt ute. Men jag använder den mest som vattenskål. Man ska dricka mycket när det är varmt, säger matte. Husse har till och med lärt mig att dricka på kommando, eftersom jag ibland dricker lite för lite när det är varmt.

 
När det nu ändå var två tjejer och hälsade på hos oss, ville jag visa dem hur stark jag är, så jag tog den stora bassängvattenskålen och bar omkring på den ett tag. Men det var egentligen bara Bonus som tyckte det var kul. Varken Bizzi eller Zera hängde på leken. De stod mest och tittade på mig med ett konstigt uttryck. Undrar om de tyckte att jag spelade över en smula?

Zeras matte ville gosa med Bonus. Alla vill gosa med Bonus. Men mig är det ingen som vill ha i knät längre. Det tycker jag är orättvist. Fast det är klart, i husses och mattes knä får jag sitta ibland. Fast Bonus får sitta mer där. I alla fall var inte Bonus intresserad av att gosa med Zeras matte. Han började åla och vrida sig i hennes famn, så hon släppte ner honom igen.

Medan Bonus satt i knä, passade jag på att visa Zera runt på vår tomt. Hon tyckte, precis som jag, att bäcken är kul att vara i. Människorna tycker inte det är lika kul med bäcken som vi hundar gör, men det är ju bra, för då får vi ha den ifred som vår lekplats. Jag förstår bara inte varför de alltid säger ”Åh nej!” varje gång vi kommer tillbaka efter vår vattenlek.
 

Vi var på tollingjaktprov tillsammans. Alla startade utom Bonus, fast inte samtidigt. Man får vänta på sin tur. Det var inte ett riktigt prov, utan ett träningsprov, men upplagt precis som ett riktigt prov som börjar med tolling. Sen var det två vattenmarkeringar, ett sök med fem vilt och så ytterligare en vattenmarkering. Det var första gången som jag apporterade så mycket fågel och dessutom i kombination med skott. Det stod nämligen en människa med en ”pangpinne” som han lyfte upp i luften och då sa det PANG! Sen kom det en and flygande i luften och landade i vattnet och då sa husse att jag fick hämta den. Och det gjorde jag ju. Men sen ville husse ha fågeln och det ville inte riktigt jag. Så jag låg kvar i vattnet ett tag, med anden i munnen, innan jag bestämde mig för att kliva upp på land och ge den till husse. När jag varit i vattnet två gånger, gick vi till ett sök, där jag hämtade fem fåglar. Men inte heller nu ville jag gå hela vägen till husse med dem. Allvarligt talat, lite måste han väl ändå göra själv?!

I alla fall blev huse väldigt nöjd med mig, även om han sa att det finns lite kvar att jobba på. Han ska tydligen få mig att lämna fåglarna i handen på honom. Tror han. Även Zera och Bizzi gjorde myckte bra ifrån sig, så det var nöjda hussar och mattar som åkte hem igen.

Bonus fick förstås inte göra något. Han är alldeles för liten för det och dessutom har han inte tränat på det man måste göra på ett prov. Bonus var med matte eller låg och sov i bilen.


Apropå bilen, börjar det bli ganska trångt att ha Bonus i samma bur. Han brer ut sig hänsynslöst och gör så att jag inte kan lägga mig ner. Jag måste sitta upp istället för att ligga och sova. Matte har sagt att vi ska ha en ny bil snart och i den bilen får det plats en större bur, där vi båda får plats. Det ser jag fram emot. Och så ser jag fram emot att två veckor ska gå fort. För då träffar jag Zera och Bizzi igen!

Om

Min profilbild
RSS 2.0