Mattegrisen Bonus

Min lillebror Bonus är en riktig mattegris! Han ska alltid vara där hon är, utom när han vill ligga utanför huset och spana. Då kan han vara själv. Annars vill han helst vara där matte är. Gärna på henne.
 
Jag är ingen mattegris. Jag gillar att vara med alla och är alltid lite olycklig om inte alla är samlade. Men om jag ska vara gris, får man väl säga att jag är en hussegris. Fast inte på samma sätt som Bonus är en mattegris, för jag ligger inte på husse och sitter inte så ofta bredvid honom eller i hans knä. Fast på morgnarna är det matte jag föredrar. Då gosar jag med henne och gör kullerbyttor i sängen. Hon är inte så jätteförtjust i det, men låter mig hållas och det är ju snällt av henne. Ibland försöker jag gömma mig för matte, så att hon inte ser att jag är kvar i sängen, fast hon bett mig gå ner. Men jag har hittills inte hittat något bra att gömma mig i.
 

Ibland myser jag med Bonus. Egentligen är det han som myser med mig, för jag brukar alltid vara först i säng. Bonus ska ju alltid vänta in matte innan han kommer och för det mesta sover han på golvet eller under sängen. Ibland sover han i ”sin” (självutnämnda) säng i vårt gästrum, tillsammans med någon av gosehundarna, eller i soffan i allrummet. Det skulle jag aldrig göra! Jag vill vara med husse och matte. Gör det mig till en husseochmattegris på nätterna?
Men, som sagt – ibland vill lillebrorsan vara nära mig och då får han förstås det!

 

Jag tycker om att hjälpa till och speciellt kul är det att hjälpa till med tvätten! Nu, sen vi flyttade till gården, brukar vi hänga tvätten på tork utomhus och då är jag förstås också med. Men först måste tvätten in i maskinen. Det fixar jag efter att matte har sorterat ut vad som ska in där.

 
 

Sen, när matte har tagit ut det som har tvättats, hjälper jag till med att ge henne plagg efter plagg. Då känner jag mig väldigt nyttig! Bonus däremot, är helt ointresserad av det där. Han går helst omkring och luktar på gräset och letar saker som han kan leka med.

 
 
Här om dagen gjorde husse och matte eget godis åt oss. De hade köpt grishjärta som de kokade och sedan torkade i vår torkapparat. Då var jag väldigt noga med att övervaka det hela, för här skulle minsann ingen komma och ta ifrån oss det goda!
 

Tanken var att det godiset skulle vara extraordinärt godis att använda som belöning när vi tränar. När ska de lära sig? Jag äter inget godis när jag tränar! Det borde de ju veta vid det här laget. INGET lockar mig när jag håller på med olika apporteringsövningar, eftersom jag tycker att var sak har sin tid. Jag kan äta godis precis när som helst annars, men inte när jag tränar eller ska lära mig nya saker. Jag vet att husse tycker att det är jättedumt, men nu är det så.

Jag är också noga med att göra kvalitetskontroller av vår mat, så varje gång som husse fyller på tunnan där vår mat finns, är jag på plats och kollar så att det smakar som det ska. Det gäller att äta fort, fort för maten bara forsar ner i tunnan och innan man vet ordet av, ligger locket på igen.

 

Apropå mat, så brukar jag försöka byta till mig lite mat när husse och matte äter. De har också jättegod mat och det är inte särskilt ofta jag får smaka på den. Därför har jag nu börjat med byteshandel, men det är inte lätt!

  
 

Fast jag försöker med allt – från skor och skohorn till mer avancerade saker, som grytunderlägg, glasögonfodral och till och med senaste katalogen från Biltema, som husse tycker om att titta i – så funkar det inte.

Men jag kommer inte att ge upp! Det här huset är fullt av prylar och rätt som det är hittar jag säkert en sak som gör att jag får mig en smakbit av husses mat!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0