Bad(d)aren

När jag vaknade i morse var matte borta, så jag gick ner för att leta efter henne. Jag hittade hennes raggsockor, hennes ena sko, ett vedträ och stövelknekten hon brukar använda. Men ingen matte. Då påminde husse mig om att vi ju lämnade matte i Örebro igår, för att hon skulle ta tåget hem. DÅ kom jag ihåg!
Sen åt vi frukost och lekte med bollen en stund, innan husse satte sig och jobbade. Då gick jag och la mig och sov igen. 
På eftermiddagen kom solen och då åkte husse och jag till sjön. Jag älskar att bada och allra mest vill jag hämta saker som ligger ute i vattnet. Husse hade tagit med en dummy till mig och gissa om jag apporterade?! Till sist fick husse lov att sätta stopp, för jag ville inte sluta!
 
 

Älven

Idag åkte matte hem och lämnade husse och mig kvar på torpet. Men innan hon åkte hann vi med massor den här helgen. På väg till torpet köpte ju husse en sele till mig. Den har jag använt två gånger. Först gick husse och jag ett spår där det låg en rådjursklöv på slutet och sedan fick jag prova på att bada i Rastälven, där det är strömt. Båda sakerna gick jättebra och selen fungerade. 
 
 
På ena verandan har vi ett tält. Husse och matte tycker om att sitta där och äta och jag vill också vara där då. Men det finns väggar där som jag inte kan se och springer därför rakt in i dem. 
- Myggnät, säger matte. Dumt, säger jag!
 

Torparhunden

När husse bäddade sängen idag gömde jag mig under täcket. Sen kröp jag fram och skrämde husse! Jag tror i alla fall att han blev lite rädd för jag gjorde mitt bästa för att se lite farlig ut. 
 
 
 
Idag flyttar husse och jag till torpet. Inte för alltid, men vi ska bo där hela nästa vecka också. Matte får förstås också följa med, men hon måste åka hem på söndag igen. Med tåg, för vår andra bil är fortfarande hos bildoktorn. 
Eftersom det kanske blir varmt i veckan, tror husse att det kan bli tal om att låta mig bada i älven. Därför sa matte att vi skulle stanna på vägen och köpa en sele till mig som husse kan sätta fast en lina i. Det är bara för att det är så strömt i älven. När husse kom ut ur affären provade han selen på mig och den passade perfekt. Men ännu bättre var att jag fick en ny leksak. Nästan likadan som räven, fast grå. 
 
 
Nu säger matte att jag nog inte kan blogga så mycket på ett tag, eftersom det är dålig mottagning på torpet. Jag vet inte vilken mottagning hon menar, men om någon kommer kan jag lova ett varmt mottagande. 
Hej på ett tag - vi hörs snart igen. 

Om

Min profilbild
RSS 2.0