Jag - en pajas

Den här veckan har varit ganska tråkig. Husse är jätteförkyld och har inte orkat med något ordentligt träningspass med mig. Men han gosar gärna och pratar med mig. Det är bra. 
(null)

Husse hostar så mycket att han har fått flytta in i ett annat sovrum än det vanliga. Jag också, fast jag inte hostar alls. Det är bara för att matte ska kunna sova och slippa lyssna på husses hosta.

En dag kom matte hem med något mycket intressant! 
(null)

Bilen var full av fåglar! Inte hönor, utan änder. Ingen rörde på sig. Jag fattade direkt - träningsvilt! Alla åkte ner i frysboxen, utom en, som Bonus fick hämta åt matte. 

Idag har jag hjälpt matte att dammsuga. Det tycker jag är jättekul! Det tycker inte matte! Men jag struntar i att matte inte vill att jag hjälper till. 
(null)

Idag var det till och med så att jag var ute och lekte med Bonus när jag hörde dammsugaren och då gick jag in direkt. Ibland är det väldigt bra att kunna öppna dörren själv!
Bonus blev förstås lite besviken när han inte hade någon att leka med, så han låg och surade en stund. 
(null)

När Bonus också kom in, eftersom det snöade ganska friskt ett tag, lekte matte med oss. Medan vi väntade bakom en stängd dörr, gömde hon en leksak som vi sedan fick leta rätt på. 
(null)

Det var jättekul och en lek som vi höll på med ett bra tag - ända tills vi gick ut i snöfallet igen. Vi bryr oss inte om ifall det snöar, det går att leka ändå. 
(null)

Idag kom slaktaren hem till oss med en specialleverans - belöningskorv! Husse har frågat slaktaren om han kan göra helt okryddad korv som bara innehåller inälvor och det kunde han. Gissa om det doftade gott! 
Korven är kokt och ska nu torkas, så att det inte blir kladdigt i fickorna
(null)

Ibland tycker jag att matte ägnar för lite tid åt mig. Då brukar jag vara väldigt tydlig när jag försöker tala om för henne att jag också finns och vill ha hennes uppmärksamhet. Idag satte jag mig i en IKEA-påse som hon höll på att lägga ner saker i och det funkade - jag fick hennes fulla uppmärksamhet!
(null)

Då sa hon att jag är en riktig pajas och det är ju helt rätt. Jag är ju Pajas!En bättre helg

Den här helgen har varit mycket bättre än den förra, för nu har husse och matte brytt sig mycket om oss. Det gillar vi, både Bonus och jag. Husse och jag har t ex varit ute och tränat sök  med pyttesmå dummies.
(null)

Då vill det till att man kopplar på näsan, vill jag lova! 
(null)

Igår var vi iväg för att Bonus skulle göra apporteringstest, precis som jag har gjort. Men han blev inte godkänd, för han hämtar bara änder. Inga andra fåglar tar han upp. Han tycker att matte kan hämta de andra fåglarna själv, om hon vill ha dem. 
(null)

Det är nog för att han bara har tränat på att hämta änder på senare tid. Sen var han kanske inte helt tyst när dom sköt heller...
Matte säger det var friskt vågat, hälften vunnet. Varför säger hon så, när de inte vann något alls?

I morse gick vi ut i kohagen, alla fyra. Husse och jag gick åt ett håll och matte och Bonus åt ett annat. Men vi fick båda två göra samma övning - leta rätt på den lilla, lilla dummyn som låg väl gömd blad stenar och mossa. 
(null)

(null)

När vi var klara med det började matte göra rent hos hönsen. Jag ville gärna hjälpa till, men det enda jag fick var spån i huvudet. 
(null)

När matte var klar hos hönorna verkade de nöjda och en höna hoppade direkt upp i lådan och började göra ägg. 
(null)

(null)

Då hade jag tröttnat på att inte göra något, så jag kom med förslag på vad vi kunde göra istället. Apportera dummy...
(null)

Bonus verkade måttligt intresserad.
(null)

Leka med bollkastaren...
(null)

Det tyckte Bonus också var ett kul förslag!
(null)

Till slut var det ändå Bonus som kom med bästa förslaget: kasta frisbee, istället för att kratta löv, som matte just då hade tänkt börja med. 
(null)

Då, äntligen, fick vi mattes uppmärksamhet! 
På det hela taget en riktigt bra helg!


En ansträngande helg

Den här helgen har varit ansträngande! Inte för att vi har gjort så mycket, utan just därför! Det är nämligen ganska ansträngande att ha en massa okända hundar här på kurs, utan att själv få vara med. Bonus och jag har fått stå och titta på, medan de andra har lärt sig närsök, linjetag och en massa annat som är bra att kunna.

 

En sak som var kul den här helgen var att min bästa brorsa (ja, förutom Bonus då), Sixten, kom hit. Han har fått en liten kompis som skulle gå på kurs och dagen innan kursen började, hann vi med att hälsa på varandra och ta en promenad tillsammans. Det kändes bra att träffa Sixten igen och hans lilla kompis Coffie var också helt okej, fast han bara är en valp. Vi tog en promenad tillsammans, utan Bonus som blev jättesur, och hade ganska trevligt ihop.

 

Igår, när kursen hade börjat, gick vi en promenad på morgonen tillsammans med husse och matte. Vi passerade kursdeltagarna på väg till skogen och då tänkte jag på hur jobbigt det kan vara att gå kurs, eftersom man måste vänta så mycket på sin tur.  Passivitetsträna, heter det har jag lärt mig. Urtrist!

När vi kommit en bit, upptäckte både Bonus och jag en helt fantastiskt underbar doft i gräset. Det var närapå omöjligt att slita sig från platsen när husse och matte ropade på oss. Vi ville bara stå kvar och insupa de härliga dofterna. Det luktade liksom tjej.

På kvällen hade nästan alla som gick kurs åkt hem, utom Sixten, Coffie och Texas, som bodde kvar i vårt andra hus. Men den där doften låg liksom kvar i luften, även om den var lite diffus. Jag hittade husses keps och fick låna den, utifallatt det skulle dyka upp en snygging som letade efter en lika snygg kille. Men det kom ingen. Jag tycker i alla fall att jag blev ganska cool med keps på huvudet!

Eftersom alla hade åkt hem för dagen och de som var kvar fanns inne i det andra huset, släpptes Bonus och jag ut för att få springa fritt, som vi brukar göra. Matte satte på Bonus hans väst, eftersom det är väldigt mörkt och vi syns bättre med västen på. Men du vet ju hur det blir när han får på sig kläder… När han kom in utan att bli av med sin väst, deppade han ihop och ville inte umgås med någon. Jag försökte verkligen pigga upp honom och ville leka, men icke. Han var deppig.

 

Idag har vi också varit ute med husse och matte, medan kurshundarna höll på med sitt. Och vet du vad? Bonus hittade en vattenpöl och blev jättelycklig! Det blev inte matte, när Bonus kom tillbaka efter sitt lilla dopp!

Han åkte in i duschen när vi kom hem igen. Nu är det kväll och vi är jättetrötta. Lite pinsamt är det, men jag ska ändå berätta det. Den där goda doften som vi hittade lite varstans i gräset och även kände av när vi var inne, var en av våra systrar! Och ännu värre: hon bodde hos oss i natt. Utan att vi fattade det! Det är verkligen pinsamt att behöva erkänna det. Men jag skyller på att vi har varit trötta efter att behöva vakta vårt hus och vår mark. Nu har vi gått och lagt oss och tänker inte vakna mer idag. Så det så!

 

Om

Min profilbild
RSS 2.0