Barn på besök

Vilken tur jag har! Vi är tillbaka på torpet och den här gången kom det två människobarn hit också. Ja, och deras pappa och Sandra också. 
När de kom hade de med sig ett hus som jag hjälpte till att montera. 
 
Först trodde jag att det var en present till mig, så jag gick in och provade hur det var att bo där, men det var inte mitt hus. Där ville barnen prova att sova. 
 
 Först var barnen lite rädda för mig eftersom jag blev så glad när de kom, men redan den första morgonen hade Wilma och jag blivit bästisar och plockade hallon tillsammans. 
 
 Det är bra med barn. Och roligt. Barn är inte så stora, så det är lätt att ta saker ifrån dem och så spiller de ibland när de äter. Det gör husse också, men nu blir det extra mycket spill till mig. Barn har också härliga mjukisdjur som jag gärna leker med. Vi har gjort en massa roliga saker de senaste dagarna. Och en ganska tråkig. Det roliga är att det finns många som kastar frisbee och lägger ut sök åt mig. Och matte, Sandra, Wilma och jag har varit i skogen och plockat både blåbär och svamp. 
 
 Jag tycker inte om svamp, men blåbär äter jag gärna. Matte plockar och lägger dem i en burk och så äter jag ur burken när hon inte ser. Att vara med i skogen är nog bland det bästa jag vet. 
Det tråkiga har varit när vi åkt till en sjö och fiskat. Då får jag inte vara med i vattnet och inte heller fånga det som husse kastar ut med en lång pinne. Bra passivitetsträning, säger matte. Supertrist, säger jag. 
 
Nu är det inte många dagar kvar till vi ska åka till Tollarspecialen. Det ska bli väldigt roligt och jag vet säkert att jag kommer att träffa Sixten och hoppas att även Zera kommer, men det är inte helt säkert. Och så kommer jag förstås att träffa en väldig massa andra hundar. Det blir nog en höjdarhelg! Bäst att vila sig i form.

Flocken minskar

Dagen efter åskan åkte vi hem till stan igen. Det var inte så kul. Det enda som var kul med den resan var att vi stannade på ett ställe så att jag fick göra ett sökarbete. 
 
Vi måste träna nu, säger husse. Vi ska åka till Tollarspecialen snart och då verkar det som om vi ska göra något kul, eftersom det vi tränar är så roligt. 
Ja, sen kom vi då hem och det blev ju koppelpromenad och så på kvällen hände det jag inte alls gillar. Matte och husse lämnade mig hemma ensam. Trist!
Men det trista var inget emot det trista som hände igår! Då blev jag tvungen att  säga hej då till min kompis Gollum. 
 
 
Han har lämnat vår flock och flyttat till en annan. Jag tror det är en bra flock, för annars skulle aldrig matte och Sandra låta det ske. Jag vet att det finns en hund i den flocken också, så det blir nog väldigt bra.
Nu är det bara Arkita och jag kvar som har fyra ben i min flock! Jag ska försöka bli lika bra kompis med henne som med Gollum, för hon och jag måste hålla ihop. 
Idag känns det lite bättre igen, för i morse var vi uppe tidigt och lastade bilen igen. Vi ska någonstans och jag hoppas att det är tillbaka till torpet. Huvudsaken är att jag får följa med!
 

Åskan

Idag åkte husse iväg på förmiddagen och lämnade matte och mig ensamma. Jag ville att vi skulle leka med min frisbee - den tredje i ordningen. Den förra sjönk när jag badade med den. 
 
När matte stökat klart i köket, vilket tog en evighet, kunde vi äntligen leka. Efter ett tag var jag tvungen att vila lite, eftersom det var ruggigt varmt ute. Då började matte plocka hallon och jag gick till bäcken för att svalka mig lite. Sen fick jag inte gå in. Undrar varför?!
 
Matte ändrade sig ganska snart, för plötsligt börjad det regna. Kopiöst. Och när jag minst anade det, kom det rejäla smällar. Vad arg jag blev! Jag skällde och sprang till dörren för att jaga bort den som var så dum och pangade. Men det var ingen där! Då blev jag ännu mer konfys. Men eftersom matte var lugn och sa att det fick panga ute för det var åska, slutade jag bry mig och satte mig istället och väntade på att det skulle sluta regna. 
 
När husse kommit hem igen tog han på sig västen. Det gillar jag.  Då vet jag att vi ska jobba! 
 
Idag blev det ett sökarbete. Husse tycker att jag har blivit ännu bättre på att använda min nos efter veckan på Hundcampus. Jag hittade alla apporter jättefort idag. 
Nu är jag väldigt trött, för när man är på torpet blir det ingen ordning på min vanliga förmiddagslur. Nu gick husse och matte in efter middagen och då somnade jag direkt. 

Om

Min profilbild
RSS 2.0