Sovmorgon

Dagen började med att jag överraskade husse och matte med en sovmorgon. Först vaknade jag som vanligt, strax före klockan fem av min morgonhicka. Men då stoppade matte ner handen och klappade mig på magen så att jag somnade om. Och sen sov jag till klockan var nästan åtta! Gissa om matte var nöjd?! 
Innan vi åkte till stallet var vi och handlade i en affär där de har massor av saker till både hundar och hästar. Utanför den fanns det jättekonstiga djur som var krulliga, hade horn och sa bääää. Jag blev jätterädd Och gömde mig hos husse för att slippa se dem. 
 
När vi var klara i stallet blev det min tur att ha kul! Lös i skogen med lite apporteringsövningar. Det är jätteroligt!
 
När vi kom hem hade jag sprungit i så många leriga vattenpölar att det var dags för mitt söndagsbad. Och sen var jag riktigt trött. Somnade i husses knä och märkte inte ens att han klippte mina klor.
 
 
 
 

Blodspår

Idag har vi gjort något riktigt roligt! Jag har fått börja min träning till eftersökshund. Matte hade gått till skogen och stänkt blod på marken, som ett rakt streck för att det skulle vara lätt den första gången. Samtidigt drog hon en rådjursklöv efter sig för att jag skulle känna doften av den också. Ungefär som när ett rådjur blivit påkört av en bil eller blivit skadeskjutet. 
Det gick riktigt bra. Jag fattade ganska snabbt vad jag skulle göra och hittade klöven, som jag fick leka med som belöning. 
Sen kramades vi, matte och jag, för vi var lika glada båda två. Jag för att det var så roligt och hon för att jag var så duktig!
 
 
När vi kom hem hade husse och matte köpt en leksakslåda till mig. Husse kastade min biabädd för den sover jag inte i, utan hade nästan ätit upp den. Däremot låg alla mina leksaker i den, så nu behövdes något annat att lägga dem i. 
Det var kul med lådan. Matte och jag lekte med den, för den heter ju leksakslåda. Hon samlade ihop och la ner alla saker i den och jag plockade ur dem. Och så höll vi på ett bra tag. Tills matte tröttnade. 
 
 
 

Lattehunden

Idag är det husse och jag som är hemma och har det mysigt. Vi började dagen klockan 04.45 med att gå ut en sväng. Det var husse som väckte mig och då fick han gå ut med mig. Matte var ganska sur. Hon är inte lika morgonpigg som husse och jag.
Sen, när det var dags för matte att gå upp för att gå till jobbet, fick jag gå ut med henne också. Det gäller att ha en jämn fördelning så att ingen av dem blir ledsna.
 
Husse och jag var iväg till en bilverkstad idag och då fick vi vänta utanför medan gubbarna där satte på nya däck på vår bil. Då fick jag syn på något som jag i alla fall trodde kunde vara väldigt gott... LATTE! Husse och matte kan inte förstå hur jag kan tycka att kaffe med mjölk är gott, men det gör jag.
Problemet var bara att den här muggen inte innehöll något alls. Jag fick stoppa ner nosen allra längst ner i muggen för att verkligen försäkra mig om att det var tomt. Sen satt den fast på min nos. Det blev ungefär som Emil i Lönneberga när han stoppar huvudet i soppskålen. Fast jag kunde i alla fall se.
Först bad jag husse om hjälp att ta bort den, men han sa åt mig att det fick jag fixa själv. Och det gjorde jag ju såklart. Man är väl duktig!
På eftermiddagen tog vi en promenad längs vattnet, där jag tycker så mycket om att gå. Det enda som stör är änderna som envisas med att vagga runt eller simma i vattnet. Onödigt stora fåglar, tycker jag.
Hittade ett andfritt ställe där jag lite försiktigt gick ner i vattnet för att plaska lite och ooops - botten försvann plötslig och hela jag befann mig i vattnet! Inte riktigt vad jag planerat, men det gjorde inget. Man kan väl simma!
På vägen hem träffade vi på matte och hennes kompis, som varit på biblioteket och lånat böcker med aktiveringstips för valpar. Undrar varför de behöver läsa om det. Jag aktiverar ju både mig och husse och matte alldeles på egen hand och utan att vara läskunnig.
 
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0