I Sälen

För en vecka sen åkte vi bil en halv dag. Det gjorde inte mig något för jag trivs med att åka bil. När vi kom fram flyttade vi in i ett nytt hus. Mycket mindre än det vi bor i annars, men vi fick plats ändå.  

Efter att vi gått en promenad, knackade vi på dörren till ett annat hus och gissa om jag blev glad när jag såg vilka som var där inne; Theo och Liam och deras husse och matte! Jag dansade min glädjedans och råkade nästan välta omkull Theo. Typiskt mig…

(null)

Nästa dag var vi med familjen i skidbacken och tittade när Theo lärde sig åka skidor. Det såg kul ut. Sen ville Theo hellre vara på lekplatsen, där han åkte rutschkana. Det såg också kul ut, så jag bestämde mig för att prova.  

(null)

Det var kul, så jag åkte några gånger, innan husse sa att det räckte och att jag måste låta barnen åka. Då tog vi en promenad med Liam och hans vagn istället.  

(null)

Nästa dag hämtade husse och matte Theo och Liam som fick hänga med oss i vårt hus. Det var mysigt. Jag gillar ju att passa barnen och höll mig hela tiden nära Theo. Passade på att koppla av en stund i soffan också, för det vet jag att jag kan behöva ibland. 
(null)

Det bästa med Liam är när han äter. Det faller alltid ner någon liten godbit som jag snabbt smaskar i mig. Det händer förstås även när Theo äter fast inte lika ofta. Liam tycker också att det är jättekul att mata mig med majskrokar. Klart man ställer upp!

(null)

Sen hittade Liam på en jättekul lek. Allt han fick tag i kastade han på golvet och då kunde ju jag plocka upp det. För att inte Theo skulle känna sig utanför, gav jag sakerna till honom som gav dom till Liam, som kastade ner sakerna på golvet. Så höll vi på en bra stund.  

(null)

När husse och matte höll på med middagen passade jag Liam, som nog trodde att han också lagade mat. 

(null)

Sen hände något tråkigt! Utan att jag såg det hade Liam rest sig mot sin stol och tänkte stödja sig mot mig. Men just då gick jag och Liam ramlade och slog sig. Jisses vad han skrek! Och jag skämdes förstås, fast det inte var meningen att göra så att han ramlade. 
(null)
Som tur var blev ingen arg på mig. 

Den natten sov pojkarna hos oss. Liam sov hos husse och mig och Theo hos matte och Bonus. Mitt i natten började Liam skrika och jag var snabbt hos husse och puttade på honom, så att han skulle vakna och trösta Liam. Men han var visst redan vaken. Liam somnade om och jag också. 

Nästa dag, när vi lämnat tillbaka barnen, åkte vi till ett annat ställe och där fick vi testa vår dragutrustning. Bonus försökte i vanlig ordning få av sig selen, men gav till slut upp.  

(null)

Eftersom varken vi eller husse och matte är vana vid att använda dragsele och dragbälten, tyckte matte att vi skulle börja med att bara gå. Sen, när vi fattat att vi ska ligga framför, kan skidorna vara med. Tur var väl det, för ibland blev det lite väl trassligt. När Bonus blev rädd för snöskotern, skulle matte ha legat upp och ner i en snödriva om hon haft skidor på sig. 

(null)

Den kvällen fick vi följa med husse och matte på restaurang. 

Nästa dag åkte vi hem och det var härligt att komma hem igen och slippa koppelpromenader och få börja med apporteringsträningen igen. Bäst av allt var att det fanns vatten i ett dike!

(null)



Om

Min profilbild

Pajas




RSS 2.0