Rumssök och skotträning

Ännu en ganska händelselös vecka att lägga till handlingarna. Jag kan inte förstå varför husse och matte envisas med att jobba så mycket, när de har oss. Istället för att åka iväg i ottan och komma hem långt efter att det blivit mörkt, eller sitta framför den där tv:n och knattra på en massa knappar kunde vi ju ha roligt ihop. Jag brukar försöka pressa mig emellan matte och knapparna, när hon sitter och stirrar på tv:n och det kan bli lite kul. Stolen hon sitter på har hjul, så då kör jag iväg med matte så att hon inte kan knattra mer.

(null)

Som tur är brukar det bli rast mitt på dagen och då går vi ut och leker. Oftast med frisbeen, som Bonus och jag är lika måna om att lägga tassarna på. En dag hittade jag den inne, medan husse var och släppte ut våra höns. Då var jag jätteivrig efter att få komma ut och leka så jag spanade efter husse genom fönstret. Utifrån blev jag väldigt söt, säger husse, för jag fick trängas med blommorna som står i fönstret.

(null)

En dag när Bonus skulle hämta en av sina favoritleksaker, kunde han inte hitta den. Istället låg det en massa vita tussar i sängen, där leksaken låg tidigare.
J Ä T T E K O N S T I G T!
Jag har då ingen aning om vem som gjort så med hans leksak…

(null)

Den här helgen är den första på länge som det inte varit några andra här på gården. Ja, om man inte räknar med jaktlaget, som var här igår morse. Vi fick inte gå ut själva då, för de hade med sig en egen hund som fick springa fritt och då skulle inte vi störa den, sa husse. Vaddå störa?! Det är väl den hunden som stör oss, som inte fick komma ut som vanligt, utan blev tvungna att ta en koppelpromenad med husse. Jag satt i alla fall i köksfönstret och höll koll på att den där hunden inte kom för nära vårt hus.

(null)

Husse är också jägare. Han har bara lite andra vapen och mindre villebråd att jaga, men han visar gärna upp sin fångst för mig fast jag egentligen är ganska ointresserad. Men jag låtsas tycka att det är spännande för att göra husse glad. Han är ju stolt över sitt kap, förstår jag.

(null)

Vi inledde dagen idag med en promenad och en damminspektion. På vägen dit passade jag på att träna upp min spårteknik på egen hand, för det fanns en riktigt spännande doft som jag bara blev tvungen att följa en bit. Ända tills husse sa åt mig att komma.  

(null)

Nu har det kommit mycket vatten i alla dammarna och när vi kom till den minsta, kunde inte Bonus hålla sig längre utan hoppade i, fast matte sa nej. Så typiskt honom att inte kunna hålla sig från att bli blöt!

(null)

Idag har vi kört ett par träningspass. Husse och jag tränade rumssök inne i gästhuset. Då gömmer husse tesilar med thepåsar i som jag ska leta rätt på. Han luras också för i vissa silar finns det inget the och dom ska jag bara ignorera och leta vidare efter en med the i. Det är ganska enkelt.

(null)

Matte och Bonus var samtidigt iväg för att träna linjetag. Det kan jag redan, men Bonus behöver träna mer på det och förstå att han ska fortsätta i den riktningen som matte skickar ut honom i ända tills han hittar det hon vill ha. Lite orättvist var det att inte jag fick vara med, för när Bonus gjorde rätt fick han köttbullar. Jag fick bara hårda karameller av husse. 
(null)
 
Efter lunch tränade vi stadga i skott och då sitter jag som en staty, till husses stora glädje. Bonus är vad matte kallar för lätt i rumpan, men ska väl lära sig han också.

När vi var färdiga med all träning, började husse klänga i äppelträdet för det var dags att sätta upp lampor i det. Först sågade han ner en gren, som vi tog hand om. Tillsammans lyckades Bonus och jag flytta på den en bra bit, innan matte tog den och bar iväg med den. När det blev mörkt, blev det fint med alla lamporna i trädet!

(null)

 

 

 


Om

Min profilbild

Pajas




RSS 2.0