En kvarglömd and

Idag har vi fått ligga i buren rätt mycket också.
 
Husse, matte och Mia har tittat på jaktprov för att se vad de ska träna oss på inför nästa år. Men vi har ju varit ute ur buren också. Då träffade vi syrran Zera igen. Hon bor i Norge, så henne kommer vi kanske inte träffa så ofta. Därför passade vi på att busa lite extra med henne. 
Nu har Sixten och jag verkligen vant oss vid varandra. Vi leker och brottas mycket, men vi är också väldigt sams. Till exempel samsas vi väldigt bra om vattenskålen!
 
När dagens jaktprov var genomförda, var tanken att Sixten och jag skulle få apportera dummies på ett av provområdena. När vi kom dit kände vi direkt att det luktade något väldigt spännande från en liten ö vid platsen där vi stod. Det var en and som blivit bortglömd. Sen kom det en person och frågade husse, matte och Mia om Sixten och jag är duktiga på apportering. Hon skulle nämligen samla in kvarglömda fåglar, men till den på ön kunde hon inte nå. Husse sa att vi bara är fem månader, men att vi kunde försöka. Och efter tre försök lyckades jag hämta den!! Det var mitt bidrag till jaktprovet på mitt livs första Tollarspecial!

Tollarspecial, dag 1

Idag åkte vi till Sälen. Sixten och jag i samma bur. Och det gick bra. Men - när vi kom fram gick husse, matte och Mia och tittade på andra hundar än oss. Alltså - vi fick ju kissa och så, men sedan åkte vi in i buren igen ett tag. 
Sen, när vi hade flyttat in i huset där vi bor, blev det dags för klanmiddag. Det betyder att alla som köpt hund från samma kennelmamma som vi kommer ifrån, samlas till en gemensam middag. Då träffade jag nägra av mina syskon, t ex Happie, Hjulie, Zera och Rusa. 
 

Vurpan

Det är härligt att ha Sixten här. Vi leker hela dagarna, men nu tar vi en vilopaus mitt på dagen. Det är tröttsamt att leka så mycket som vi gör. 
 
Igår var vi i skogen en lång stund, för husse, matte och Sixtens matte Mia skulle plocka svamp. Och senare på dagen, när vi haft vår lunchvila, fick vi öva på apportering. Varken Sixten eller jag tycker att det är jättekul att behöva lämna ifrån oss det vi har hämtat. Men det måste vi göra. 
Vi är lika på andra sätt också. Vi tycker till exempel väldigt mycket om godis och sitter så fint vi bara kan, om vi märker att någon har godis på sig. 
 
Idag har vi varit vid en sjö där husse kastade en fågel i vattnet som vi skulle hämta. Först Sixten och då fick jag vänta och titta på. Det var inte alls kul. Jag är inte van vid att någon annan ska göra det jag tycker är så roligt, så jag blev riktigt upprörd. 
Sen fick jag också simma och hämta anden ett par gånger, innan det var dags för Sixten igen. Då gick matte iväg med mig, bakom ett hus. Men jag ville ju tillbaka till fågeln och vattnet, så jag kastade mig iväg. Det var inte bra! Jag råkade i min iver dra omkull matte så hon gjorde en vurpa. Hon blev inte glad! Hon blev väldigt, väldigt arg på mig då och jag skämdes, i alla fall en liten stund. Sen var det slutbadat för mig. 
I morgon åker vi alla till Sälen, där vi kommer att träffa en massa släktingar, vår kennelmamma och flera av våra syskon på något som heter Tollarspecialen. Sixten och jag samåker i min bur, som husse har gjort lite större så att vi får plats båda två. 
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0